שרון "רוקי" רוגיו, יוצרת הסרט הדוקומנטרי "1946: טעות התרגום ששינתה תרבות", טוענת כי נפלה קורבן למסע הכפשות אכזרי ברשתות החברתיות בגלל הסרט שיצרה, בו נטען כי המילה "הומוסקסואלים" נכנסה בטעות לברית החדשה בשנת 1946.
הסרט, שיצא רק בסוף השבוע האחרון לבתי הקולנוע כבר מעורר שערוריה בקרב נוצרים אדוקים. "המתנגדים די קולניים בנוגע לסרט שלנו והם מנסים להפריך אותו כי הם מפחדים", סיפרה רוגיו לדיילי ביסט. "אנחנו ממש משחררים אותם מהעוגנים אליהם הם היו קשורים למטה".
הבמאית, לסבית מחוץ לארון, פתחה חשבון טיקטוק כדי לקדם את הסרט שלה ונתקלה בזעם נרחב מצד גולשים המתיימרים להבין את כתבי הקודש מתחילתם ועד סופם. "אנשים, בעיקר ברשתות החברתיות, הופכים את הפחד שלהם לכעס ושנאה", אמרה. "הם מרושעים. הרבה ממה שאני רואה בטיקטוק ובשאר הרשתות החברתיות היא תמצית הביטוי 'אין אהבה כמו שנאה של נוצרי'. הם פשוט מגעילים".
במרכז הסרט עומדת הטענה כי צוות המתרגמים של הגרסה הסטנדרטית המתוקנת של הברית החדשה השתמש בשנת 1940 במילה "הומוסקסואל", בזמן תרגום פסוק מתוך "האיגרת הראשונה אל הקורינתים", העוסק באנשים שלא יזכו לרשת את מלכות האל. על פי רוגיו, "הומוסקסואל" שימשה את המתרגמים במקום המילים היווניות "מאלאקוי" ו"ארסנוקוטאי", שמשמעותן בהתאמה "נשי" ו"סוטה מין".
"אנחנו מדברים על מילה (הומוסקסואל) שהיא מונח רפואי בעל קונוטציה של קבוצת אנשים עם אוריינטציה מסוימת, בניגוד למה שהטקסטים הארמיים, העבריים והיווניים המקוריים מתייחסים אליו - אדם תוקפן, או מישהו שהתעלל באדם אחר. זו קונוטציה מאוד שונה", הסבירה הבמאית רוגיו והוסיפה כי המתרגמים לא השתמשו במילה "הומוסקסואל" בכוונה, אבל הדגישה כי הטעות נוצלה על ידי גורמים דתיים פונדמנטליסטים כדי לקדם אג'נדה אנטי-להט"בית ב-70 השנים האחרונות ויותר.
עוד הוסיפה רוגיו כי במילה "הומוסקסואל" החלו לעשות שימוש תכוף יותר בדפוס בשנות ה-70, מה שהשפיע על הלך הרוח הציבורית במהלך שנות ה-80. "זה השפיע על הרוב המוסרי ואנחנו גם רואים איך זה השפיע על המיזוג בין דת ופוליטיקה, במיוחד בארצות הברית", אמרה. "מה שאנחנו רואים היום זה את הסכנה של הלאומיות הנוצרית, והיא רק הולכת וגדלה".
@1946themovie Replying to @eliasasatro ♬ original sound - 1946 The Movie
על פי הנתונים בסרט, בכל רחבי ארצות הברית עומדות כיום כ-45 אלף כנסיות אוונגליסטיות שמאמינות כי הומוסקסואליות היא חטא, אבל רוגיו מזכירה שקיימות כנסיות רבות שלא מתחזקות עמדות הומופוביות וכי הסרט לא אנטי-דתי. "זו לא מתקפה על הנצרות או על הכתובים", הסבירה. "1946 חושף את האמת ומכבד את מילותיו של האל".
עבור הבמאית, העיסוק בנושא הוא אישי ומורכב. רוגיו גדלה בבית נוצרי אדוק, ואביה הכומר מופיע בסרט במטרה להפריך את טענותיה. למרות הפערים המשמעותיים ביניהם, האב והבת עדיין מביעים אהבה אחד כלפי השנייה, תוך כדי התייחסות ליחסים המורכבים שיכולים להתקיים בין מאמינים.