>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?
פסיקה תקדימית בארצות הברית: בית המשפט העליון של מדינת ניו יורק קבע בסוף השבוע כי לקרוא לאדם סטרייט "הומו" לא ייחשב יותר כהוצאת דיבה. בית המשפט בבירה אולבני קבע כי בשל "השינויים התרבותיים והחברתיים, לא ייתכן שהמילה 'הומו' תשמש קללה, ועל כן היא אינה נחשבת לשון הרע".
סוכנות הידיעות אי.פי מדווחת כי השופט תומאס א. מרקיור מהמחלקה השלישית של בית המשפט, האמונה על מזרח המדינה, פסק בעקבות תביעה שהגיש מארק יונאטי, המתגורר בסמוך לעיר בינגהמטון. יונאטי תבע אישה שלטענתו הפיצה ברבים כי הוא הומו, וטען כי בשל כך נהרס הקשר עם בת זוגו.
"קשה למצוא ממש בטענות התובע לגבי הנזק שלטענתו נגרם לו", קבע השופט מרקיור. "לא סביר כי שמועה היא שהביאה לפירוק של מערכת יחסים שנמשכה שנים רבות, ובכל מקרה לא ניתן להוכיח קשר ישיר בין הפצת השמועה שביצעה לכאורה הנתבעת לבין פירוק מערכת היחסים של התובע".
השופט הוסיף: "באשר לטענות על הוצאת דיבה, בית המשפט דוחה את הטענות. פסיקות קודמות בנושא אינן תואמות את האווירה והאסוציאציה שקיימת כיום בציבור, ועל כן אין לפעול עוד על פיהן".
ישראל: "הומו" – לשון הרע, "אאוטינג" – חדירה לצנעת הפרט
בישראל ובמדינות רבות בעולם המערבי ניתן להאשים אדם בלשון הרע אם הוא מפיץ על אדם אחר שהוא הומו, מבלי שאותו אדם יצא מהארון. בתי המשפט פסקו כי הנזק הפוטנציאלי שיכול להיווצר לאדם מהווה לשון הרע, למרות שהמילה "הומו" אינה נחשבת עוד לדבר שלילי.
בנוסף, בניגוד לבריטניה ולארצות הברית, הזכות לצנעת הפרט כן עומדת לפתחם של מפורסמים בישראל, ועל כן "אאוטינג" לאדם מפורסם היא אינה חוקית.
כך, למשל, היה במקרה של הזמר הראל סקעת, שבמשך זמן רב דאגו אנשי יחסי הציבור שלו להלך אימים על התקשורת לבל יפרסמו או ירמזו על נטיותיו המיניות של הזמר – עד ליציאתו מהארון בסרט תיעודי.