במהלך חייו, פרסם איש הדת הצרפתי הבכיר טוני אנטרלה (80) כ-12 ספרים, העוסקים ברובם ב"רוע" שבהומוסקסואליות, והוא בעל היסטוריה ארוכה ועשירה של להט"בופוביה, בתוך ומחוץ לכנסייה. ב-2005 הוא קרא להחרים להט"ב ולסלק אותם מהכנסייה ושנה לאחר מכן טען כי הומואים מגדלים ילדים אלימים, אבל אלו רק דוגמאות קטנות מחיים שלמים של מאבק בקהילה הגאה.
אבל עכשיו, אנטרלה עומד להישפט בין כותלי הכנסייה הקתולית, בעקבות עדויות רבות הטוענות כי במשך עשרות שנים ניצל מינית ואנס מטופלים גברים שביקשו ממנו עזרה. על פי העדויות, אנטרלה, פסיכותרפיסט בהכשרתו שבעבר גם יעץ לוותיקן בנושא מיניות האדם ונחשב שם לדמות בכירה, היה כופה על מטופליו יחסי מין, בטענה כי הדבר "ירפא אותם מהומוסקסואליות".
בנוסף, מתברר כי השמועות על מעשיו החמורים היו קיימות עוד בשנות השמונים, אך לא זכו לאף מענה מצד בכירי הכנסייה. דניאל למארקה, חניך לשעבר בסמינר לכמרים, טען כי אנטרלה תקף אותו מינית עוד בשנות השמונים, אז הגיע לקבל את עצתו בנוגע לנטייתו המינית. למארקה סיפר כי הגישה הטיפולית של אנטרלה הייתה שהשניים צריכים לקיים יחסי מין, כך על פי הדיווח של National Catholic Reporter.
"אני יודע דברים על הגוף שלו שרק מישהו שראה אותו עירום יכול לדעת", סיפר למארקה לעיתונאים עוד ב-2006, כשהוא מעיד כי ניסה לדווח על האירוע מספר פעמים לבכירי הכנסייה ב-2001. האשמות נוספות עלו נגד אנטרלה גם ב-2008 ושוב ב-2016, מה שהוביל את הכנסייה לנזוף בו ולאסור עליו לעסוק שוב בטיפול, לבצע מסה, לשמוע וידויים או להטיף בציבור.
ואז, בשנת 2019, אדם שהיום כבר סבא, הגיש תלונה רשמית בה טען כי אנטרלה אנס אותו כשהיה בן 14. הוא סיפר כי אנטרלה עבד כקצין דת בבית הספר בו למד אז, והוא נשלח על ידי אמא שלו לייעוץ אצלו כשעבר תקופה קשה. במהלך "הטיפול", אנטרלה הורה עליו להתפשט וכפה עליו יחסי מין. לאחר הגשת התלונה עוד ועוד כמרים החלו לטעון כי התריעו פעם אחר פעם בפני בכירי הכנסייה על ההתנהגות המופרעת של אנטרלה, אבל ללא הועיל.
אחד מהם, פרנסיס פיליפ לפברה, אף כתב מאמר על שיטת הפעולה שלו, בו טען כי קורבנותיו של אנטרלה הגיעו אליו באופן אישי על מנת לקבל עזרה. "סיפרתי לשבעה בישופים צרפתים וגם לראש ועדת הבישופים במדינה על המעשים שלו, אבל לא קיבלתי שום תשובה", סיפר לפברה. "מה שכן קרה הוא שהזהירו אותי לא למתוח ביקורת עליו כי הוא מישהו מאוד חשוב בוותיקן".
נכון לעכשיו, לא ברור אילו אישומים יוגשו נגד אנטרלה ומתי יתקיים המשפט, זאת משום שדיונים בחסות הכנסייה נתונים תחת סודיות מוחלטת ורק לעיתים נדירות מפורסמים פרטים אודותיהם.