זה היה שבוע גדול מאוד עבור ממלכת בהוטן האסייתית, שעשתה היסטוריה לא רק בגלל שכוננה יחסים דיפלומטיים עם ישראל, אלא גם אישרה הצעת חוק שתשים סוף להפללה של יחסי מין הומוסקסאליים. על פי הדיווחים, בישיבה משותפת של שני בתי הפרלמנט בממלכה, 63 מתוך 69 חברי פרלמנט הצביעו בעד ביטול האיסור, בעוד שישה בלבד נמנעו מלהגיע.
על פי רויטרס, הפרלמנט ביטל את הסעיפים 213 ו-214 בחוק העונשין במדינה, המגדירים יחסי מין חד מיניים כ"נגד חוקי הטבע". "הומוסקסואליות לא תחשב יותר כמין לא טבעי", אמר המחוקק וסגן יו"ר הפרלמנט המשותף אוגיין ונגדי למגזין. "אני חושב שההצעה שעברה ביום זכויות האדם חשובה עבור כל תושבי בהוטן", הצטרף לדבריו טאשי צ'טן, ראש הארגון הלהט"בי המקומי "ריינבו בהוטן".
ההתרגשות מההחלטה ההיסטורית לא נשארה בגבולות המדינה וגם ג'סיקה שטרן, מנכ"לית ארגון OutRight, הפועל ברמה הבינלאומית למען להט"בים, הצהירה כי "היום, בהוטן בחרה לספר סיפור אחר וליצור עתיד שונה לעצמה. דה-קרימינליזציה של הומוסקסואליות בבהוטן היא הישג עצום".
המדינה הבודהיסטית המבודדת ממוקמת בהרי ההימלאיה שבדרום מזרח אסיה, בין הודו לסין וחיים בה כ-800 אלף תושבים. בהוטן הפכה למדינה האסייתית האחרונה שנוקטת בצעדים נגד הפללה של יחסי מין הומוסקסואלים, אבל יש לציין כי מכיוון שהיא מונרכיה חוקתית, כל חקיקה שעוברת על ידי הפרלמנט חייבת להיות מאושרת וחתומה על ידי המלך, ג'יגמה סינגייה ואנגצ'וק. עם זאת, ברוב המקרים החתימה היא אקט פורמלי בלבד.
"התיקון לחוק לא רק מבטל את הפללת היחסים החד מיניים, אלא הוא מזכיר ומכיר באופן מפורש בקיומם של להט"בים בבהוטן. אחרי שנים של עבודה, אלו הן חדשות נהדרות", אמר אתיש גורונג, פעיל להט"ב במדינה.
נכון להיום, יש 68 מדינות ברחבי העולם בהן יחסי מין חד מיניים נמצאים מחוץ לחוק, ביניהן איראן, ערב הסעודית ותימן, שגם עדיין מטילות עונש מוות על הנאשמים. 27 מדינות מתוכן אמנם לא מטילות עונש מוות על להט"בים, אבל כן מתירות עונשי מאסר ממושכים הנעים בין 10 שנים למאסר עולם.