ממשלת איידהו העבירה השנה חוק האוסר על נערות טרנסג'נדריות להתחרות בענפי הספורט השונים בבית ספרן. החוק המפלה לא רק מדיר אותן, אלא גם מאפשר "לערער" על מגדרן של תלמידות ספורטאיות, ודורש מהן "להוכיח" את המגדר שלהן. למעשה, נדרש מהן לבצע בדיקות אצל רופא, שיבחן את איברי המין, רמת ההורמונים ואת הדנ"א על מנת לקבוע את המין הביולוגי שלהן.
החקיקה עוררה התנגדות בקרב הדמוקרטים בארצות הברית, שהצביעו כי בדיקות כאלו אינן מומלצות על ידי האקדמיה האמריקאית לרפואת ילדים. בנוסף, נדמה שהחוק עומד בניגוד לעקרונות היסוד של שוויון וגיוון בספורט. כל אלה לא הרתיעו את ממשל טראמפ למלא דו"ח בו הוא מגן בחירוף נפש על החוק וטוען כי צריך לשמור על אנשים סיסג'נדרים מפני ספורטאים טרנסג'נדרים.
המאבק לביטול החוק עלה שלב אחרי שלינדזי הקוקס, ספורטאית טרנסג'נדרית מאוניברסיטת בויס סטייט באיידהו, והאיגוד האמריקאי לחירויות האזרח, הגישו תביעה פדרלית נגד המושל, בראד ליטל, במטרה לבטל את החוק. לתביעה צורף דו"ח ידידי בית המשפט, שנועד לתמוך בנערות ונשים טרנסג'נדריות הממשות את אהבתן לספורט, ועליו חתמו לא פחות מ-176 ספורטאיות ונשים מפורסמות מכל רחבי העולם.
בין החותמות המפורסמות מייגן ראפינו, שהובילה את נבחרת הנשים של ארה"ב בכדורגל לניצחון בגביע העולם לנשים 2019, והוכתרה לספורטאית אותה השנה על ידי המגזין הנחשב ספורטס אילוסטרייטד. אליה הצטרפה גם אגדת הטניס בילי ג'ין קינג, שזכתה ב-39 תארי גראנד סלאם ובמדליית החירות הנשיאותית בשנת 2009.
"אנו מצהירות כנשים וספורטאיות להט"ביות, כי לכל נער ונערה מגיעה הזדמנות שווה, לקחת חלק בכל ענף ספורט, אשר יחפצו בו לצד חבריהן", נכתב בדו"ח, "הענקת שוויון שכזו מועילה לכל קהילת הספורט. אנו מאמינות כי לכל אדם צעיר, ביחוד לבני נוער טרנסג'נדרים, צריכה להינתן אפשרות להשתתף בכל ענף ספורט לצד חבריהם ולקבל את היתרונות אשר ההשתתפות מביאה".
הדו"ח מכנה את הצעת החוק כ"בדיקת פולשנית ומיותרת מבחינה רפואית" ומדגיש את ערך הספורט, במיוחד עבור תלמידים, בכל הנוגע לעבודת צוות, התמודדות במצבי לחץ, תחושת קבלה, אחווה ורכישת ניסיון במנהיגות. "בשום ענף אין מקום לאפליה מכל סוג שהיא. אני גאה לתמוך בכל הספורטאים והטרנסג'נדרים שפשוט רוצים לקבל הזדמנות להתחרות בכל ענף ספורט שהם אוהבים", כתבה ג'ין קינג. "קהילת האתלטיקה העולמית מתחזקת כשאנו מברכים את כלל הספורטאים, כולל הלהט"בים".
המאבק לביטול החוק באיידהו הביא את שלל הספורטאיות להיזכר בתקופה בה יצאו מהארון וחלמו על קבלה. אחת מהן היא לורי לינדזי, חברת נבחרת ארה"ב בכדורגל, שרק מוכיחה את יתרונותיה הרבים של קבלה ואחווה. "הייתי אסירת תודה כשיצאתי מהארון כלסבית, לא הייתי צריכה להתרחק מהספורט שאהבתי. זכיתי במתנה האדירה להיות עצמי לגמרי ולהראות לספורטאים להט"בים אחרים שיש מקומם עבורם בספורט".