ברחבי ברזיל אנשים התאספו בכיכרות לבכות את מותה המזעזע של מריאל פראנקו בהתנקשות, ולמחות על האלימות הגואה בברזיל. פראנקו הספיקה לשמש רק מעט יותר משנה בתור חברת מועצת העיר ריו דה ז'ניירו, לפני שמתנקשים ירו לעבר מכוניתה 9 כדורים, שלקחו את חייה בגיל 38 ואת חיי הנהג אנדרסון פדרו גומס בן ה-39. מיד לאחר הירצחה בערב יום רביעי בשבוע שעבר יצאו אלפים לרחובות.
במהלך הקריירה שלה כפוליטיקאית עשתה מאמצים לצאת כנגד גזענות, הומופוביה ואלימות משטרתית. בתור אישה שחורה וקווירית, שגדלה באחת הפאבלות (שכונות העוני) של העיר ריו, חוותה על בשרה את ההומופוביה מצד החברה וכן את האלימות המשטרתית כלפי תושבי הפאבלות.
פראנקו גילמה הישג של ממש לציבורים המוחלשים בברזיל, כשהצליחה להשיג כיסא במועצת העיר בעודה מייצגת מפלגת שמאל קטנה. פראנקו הייתה תקוותן של צעירות וצעירים רבים שקיוו לשינוי המערכת הפוליטית, ולקול שידבר בעדן.
גורמים רשמיים אישרו שאכן מדובר בהתנקשות, אך הדעות חלוקו בנוגע לזהות הגורם שיזם את הרצח. בדו"ח הנתיחה שלאחר המוות נמצא כי הכדורים שבגופה נרכשו בידי כוחות המשטרה הברזילאית ב-2006. רבים חושדים כי גורמים במשטרה אחראים להתנקשות, משום שרצו לעצור את פעילותה כנגד האלימות והשחיתות בשורות המשטרה.
הדלפות אנונימיות מתוך המשטרה ומועצת העיר ריו מאששות את הטענה. לעומתן, טוענים דוברי המשטרה שהאחראים לרצח הם ארגוני הפשיעה השולטים בשכונות העוני, החוששים להתנערות יושבי הפאבלות משלטונם בהשראת פראנקו. מן המשטרה נמסר כי הכדורים שנמצאו בזירת הרצח נגנבו מסניף דואר.
מריאל פראנקו החלה לראשונה בפעילותה הפוליטי בגיל 19, לאחר ששכלה חבר קרוב שנהרג מכדור תועה במהלך עימות בין המשטרה לחברי כנופיה בשכונת העוני בה גדלה. באותה השנה, בת 19 בלבד, החלה את לימודיה באוניברסיטה ושנה לאחר מכן ילדה את בתה הבכורה. לאורך השנים פראנקו המשיכה את לימודיה, עסקה בפעילות פוליטית וגידלה את בתה לבדה.
>> חשיפה: אלימות מדאיגה בקרב זוגות נשים בישראל
>> "המאמן לא פנה אליי בלשון זכר, אפילו לא פעם אחת"
רק מאוחר יותר יצאה משכונת העוני והקימה בית ביחד עם בת זוגה מוניקה. המוני ברזילאים הביעו את כאבם והערצתם לאישה שלא פחדה לדבר, אם ברחוב, ברשתות החברתיות או בהאשטאג #MariellePRESENTE (מריאל עדיין כאן).