View this post on Instagram
הוא חתיך הורס ובעל תואר שני במנהל עסקים מאוניברסיטת נאומה (NEOMA), אבל אם זה לא מספיק, הוא גם אקטיביסט גאה במיוחד. אבל מאחורי התמונות האינסטגרמיות הלוהטות של בולו אוקופה מסתתר סיפור חיים מסקרן במיוחד. בולו הוא בנו של ד"ר דואין אוקופה, פוליטיקאי, יועץ לשעבר של הנשיא ואיש יחסי ציבור בכיר בניגריה, מדינה בה סכנת מוות מרחפת מעל חברי וחברות קהילת הלהט"ב.
בולו, ששוהה כיום בפריז, פרסם בחשבון האינסטגרם שלו תמונה שלו עם מכנסי גאווה ובלי חולצה, כשהוא מניף את דגל הגאווה לצד הכיתוב "גיי בטירוף". הוא עצמו יצא מהארון לפני יותר משנה ואף סיפר על כך בערוץ היוטיוב שלו, אבל התמונה הזו עוררה סערה אמיתית בניגריה: "אתה תמות אם תגיע לחלקים מסוימים באפריקה", כתב לו אחת הגולשים ואחרים טרחו לציין כי מעשיו "מנוגדים לאלוהים".
אבל בולו עצמו פיתח עור של פיל עם השנים והוא ממש לא נבהל. "אני מקווה שיום אחד תחנך את עצמך. אם לא, לא אכפת לי. אתה תמות בור, בצד הלא נכון של ההיסטוריה", ענה בצורה חדה וברורה לפני שחסם את האופציה לתגובות בפוסט.
View this post on Instagram
בולו אמנם ספג לא מעט הומופוביה בחייו והוא יודע איך להתמודד איתה, אבל הפעם אל העליהום ברשת הצטרף טוקבקיסט אחר אכזרי לא פחות - אבא שלו. "אני מודע לנטייה הזו כבר זמן מה", הוא כתב. "הוא יודע שאני, בתור נוצרי אוונגליסט, מתנגד בתוקף להומוסקסואליות משום שהיא מנוגדת לאמונות הנוצריות שלי. הוא נולד בזמן שנתתי את חיי למשיח, לכן הענקתי לו את שמו. אני רואה כאן אתגר רוחני גדול לפנינו, אך אני יודע שככל שאלוהי חי, כל הסאגה הזו תסתיים. הלל לאדוני הכל יכול שאני משרת יומם וליל".
דואין, אביו של בולו, צייר בהצהרה שלו דמות "מוסרית" מלאה באמונה ואהבה לאל, אבל מסתבר שעברו המפוקפק רודף אחריו. הוא אמנם חשב שהשאיר את הכל מאחור, אבל שחקנית ניגרית מפורסמת דאגה להזכיר לכולם כי נשפט והורשע במעילה, בתגובה בה רמזה כי בנו גיי משום ש"אלוהים מברך את הגנבים במבוכה". בנוסף, היו מי שטרחו להזכיר לו כי גם בנו השני, הבכור, עבר צד - למפלגה הפוליטית היריבה.
I have been aware of this his new orientation for a while now.
He knows that as a Christian and a witness for Christ ( an evangelist) I am vehemently opposed to homosexuality as it runs contrary to the avowed precepts of my Christian faith.
בניגריה השמרנית, המפוצלת בין צפון מוסלמי לדרום נוצרי המהווה מיעוט, האלימות כלפי קהילת הלהט"ב היא בין החמורות בעולם. בינואר 2014 חתום הנשיא דאז, גודלאק אבלה אזיקיווה ג'ונתן, על חוק האוסר נישואים חד מיניים. בפועל, מטרתו של החוק הייתה לאסור גם על מגורים משותפים, הפגנות חיבה בציבור ויחסי מין הומוסקסואליים, והוא מטיל עונשים קשים הנעים בין 10 ל-14 שנות מאסר על כל מי שתומך, מפעיל או לוקח חלק במועדונים או ארגונים להט"בים.
הוראות אלו אמנם התבססו על חקיקה שהייתה קיימת בניגריה באותה עת, אבל אחריהן המצב במדינה החמיר הרבה יותר ומאז דווח על אין ספור מקרים של אלימות, סחיטה באיומים והטרדה של אזרחים גאים. בפברואר 2014 קבוצה של 50 אנשים חמושים במצ'טות, שוטים ושרשראות ברזל גררו אנשים מבתיהם והכו לפחות 14 גברים בגלל שחשבו שהם הומואים. אחד הקורבנות סיפר אז למשמר זכויות האדם כי החבורה עשתה את עבודתו של הנשיא וכי התוקפים צעקו "צדק בג'ונגל! אין עוד הומואים".
View this post on Instagram
חלק מהאזורים הצפוניים של המדינה אימצו את חוקי השריעה והם נתונים תחת סמכות השיפוט של בית משפט אסלאמי. במחוזות אלה, העונש על "מעשה סדום" הוא מוות בסקילה. אדם המבצע "מעשה מגונה המסוגל להשחית את מוסר הציבור" ככל הנראה יקבל עונש ברוטאלי במיוחד - מלקות.
ניגריה רחוקה שנות אור מקבלה והכלה של קהילת הלהט"ב. הסערה התקשורתית אותה הצית בולו אמנם הובילה אותו לכתוב בטוויטר כי "אין שום דבר חדש" וכי הוא תמיד הרגיש "שנוא על היותו מי שהוא", אבל התמונה הצבעונית שהוציאה אנשים רבים מהכלים היא בדיוק הנראות שהקהילה הגאה במדינה הייתה זקוקה לה כל כך.
View this post on Instagram