החלטת בית המשפט העליון בארה"ב וחגיגות הגאווה בעיר סיפקו לנו שלל כותרות צבעוניות, ששידרו סולידריות ואופטימית. בסוף שבוע גאה כזה, אפילו התנגדות ההומופובים נראית נחמדה מתמיד. מקבץ כותרות גאות שעשו לנו את השבוע.
משטרת ניו יורק מציגה: שיטור מושחת
בתזמון מושלם עם החלטת ביהמ"ש העליון בנושא נישואים גאים, נערך בסוף השבוע מצעד הגאווה בניו יורק. אחד משוטרי משטרת ניו יורק, ששהו במקום על מנת לאבטח את החוגגים ולוודא שעניינים לא ייצאו משליטה, לא הצליח לשלוט בעצמו והצטרף בריקוד סוער לאחד החוגגים, לקול תרועת הקהל הרחב שצפה במתרחש.
חברתו של הבחור שרקד עם השוטר, סיפרה כי לפני שהחלה לצלם, החבר שלה ניגש והחל לרקוד עם השוטר, שבהתחלה ניסה לשמור על קור רוח, אך בסופו של דבר נשבר והחל לרקוד בצורה שהדהימה את כל הצופים.
"לא האמנתי שהוא ירקוד כך", סיפר הבחור שזכה לרקוד עם השוטר, "הקהל פשוט עף עליו ונראה לי שזה מה שדרבן אותו להיכנס לזה יותר".
פייסבוק מציגה: התוסף ששבר את האינטרנט
אם תהיתם האם הוספת צבעי הגאווה לתמונת הפרופיל בפייסבוק אכן תפסה כמו שנדמה לכם, או שמדובר רק בחברים שלכם, התשובה ברורה – במהלך היומיים האחרונים הוסיפו 26 מיליון משתמשים את דגל הגאווה אל תמונת הפרופיל שלהם.
לא ברור האם ההיענות העצומה היא תוצאה של פילטר מוצלח במיוחד של פייסבוק, או התזמון עם החלטת בית המשפט ההיסטורית, אך עם הצלחה אי אפשר להתווכח – תמונות הגאווה צברו יחד יותר מחצי מיליארד לייקים, וככל הנראה המומנטום עדיין נמשך.
בין המיליונים ניתן למצוא כוכבים רבים, ביניהם לאונרדו די קפריו, ג'סטין ביבר וארנולד שוורצנגר, וגם כוכבים ופוליטיקאים ישראלים כמו רן דנקר, נורית גלרון וסתיו שפיר.
האורתודוקסים בניו יורק מציגים: הומופוב של שבת
קבוצה של יהודים אורתודוקסים אמריקאים, שביקשה למחות נגד מצעד הגאווה בניו יורק, שכרה עובדים מקסיקנים שיעשו את העבודה במקומה.
הסיבה לכך, לדברי אחד מחברי הקבוצה, הוא חששם של הרבנים שבחורי הישיבה ייחשפו למראות הקשים במצעד, מה שהוביל להחלטה שלא לשלוח אותם למחות במצעד עצמו. חברי הקבוצה מצאו פתרון יצירתי, ושלחו עובדים זרים, רובם מקסיקנים, למחות במקומם.
העובדים הולבשו בציציות ולחלקם אף הודבקו פאות מזויפות, והם צוידו בשלטים הנושאים את המסרים: "אלוהים ברא את אדם וחווה, ולא אדם וסטיב", "היהדות אוסרת הומוסקסואליות" ו"היום גבר מתחתן עם גבר, מחר גבר מתחתן עם אחותו".
לשאלת העוברים והשבים, הודו הגברים כי הם לא יהודים וכי שילמו להם על מנת להחזיק את השלטים.