>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?
שנה רצופת ניצחונות עברה על הקהילה הגאה בארה"ב עם ביטול המדיניות "לא נשאל – אל תספר" שאפשר להומואים ולסביות בצבא ארה"ב לצאת מהארון ואישורם של נישואים גאים ביותר ויותר מדינות, בהן מיין, מרילנד וושינגטון.
מת'יו פלפס, קפטן במארינס שהציע נישואין לבן זוגו בבית הלבן במהלך סוף השבוע, היה לחייל הראשון שעשה זאת בחסותם של ברק ומישל אובמה. "לילה כה מיוחד עבר עלינו", כתב פלפס בעמוד הפייסבוק שלו, "בו אנו מוקפים על ידי כל-כך הרבה אנשים. זה מקום נפלא להיות בו, והטוב הוא עוד לפנינו. תודה על כל הברכות וההודעות, ותודה לברק ומישל אובמה שנתנו לנו את ביתם לטובת האירוע".
"הביקורת היחידה עסקה במדים שלנו"
התמונה מחממת הלב הפכה לסנסציה ברשת, עם עשרות אלפי לייקים ושיתופים ברשתות החבריות. פלפס סיפר לאטלינטיק וויר, כי הוא וארוסו הטרי הופתעו מגל התמיכה והחיבוק לו זכו. "הביקורת היחידה שקיבלנו עסקה במדים שלנו". לדברי הזוג, החתונה מתוכננת לאביב הקרוב.
קפטן המארינס החל בשירות בצבא בשנת 2002, בעקבות אסון התאומים ב-11 בספטמבר. לפני שנה, כתב בבלוג הפרטי שלו Work in Progress על משמעות שינוי מדיניות "לא נשאל – אל תספר". "עבורי זה היה היום בו זכיתי בכבוד בעצמי שלי בחזרה. אני לא צריך לעמוד מנגד כשאני שומע ש'גייז אינם מתאימים למארינס' וש'לגייז אסור להתחתן'. אני לא צריך להעמיד פנים שאני רווק – כשאני לא".
הוא פגש את שוק בשנת 2010, בעת אירוע חברתי של הצבא בוושינגטון הבירה. "באותה העת בן גר בסיאטל ואני בסן דיאגו, ורק הפכנו לחברים טובים", אמר, "דיברנו בטלפון בקביעות, אבל המשכנו בחיינו בנפרד". הדברים השתנו כאשר השניים עברו לוושינגטון הבירה – כל אחד מסיבותיו. פלפס יצא מהארון זמן קצר אחרי שינוי המדיניות ההומופובית: "לא נשאל – אל תספר" לפני 14 חודשים.
לדברי פלפס, קיים את ההצעה לשוק בבית הלבן משום ששם היה הדייט הראשון של הזוג שישה חודשים קודם לכן. "לא הייתה כוונה להצהיר דבר. אם צריכה להיות הצהרה כלשהי היא שהנישואין שלנו לא יוכרו על ידי מחלקת ההגנה בגלל ה"הגנה על אקט הנישואין (DOMA – Defense of Marriage Act). תחת מדיניות זו, הנישואין שלנו לא יוכרו ולא נזכה לזכויות שזוגות הטרוסקסואלים זוכים להם".
הצעת הנישואין הגאה הראשונה בבית הלבן התקיימה ביוני האחרון. סקוט הציע נישואין לזוגתו, ליז מרגוליס במהלך חודש הגאווה.
>> מחקר: הומואים ולסביות מחוץ לארון – לא פגעו בצבא ארה"ב