מאות חיילים וחיילות הגיעו בסוף השבוע ללאס וגאס שבמדינת נבאדה, כדי להשתתף בכנס הראשון בתולדות ארצות הברית לחיילים הומואים ולסביות. תודות לביטול התקנה "אל תשאל – לא נספר", האוסרת על חיילים לצאת מהארון, התאפשר קיום הכנס, שהתקיים תחת הכותרת: "גאים, מסורים ונאמנים באדיקות לארצם".
ויליאם בריטון, קצין בחיל האוויר האמריקאי בדרגת קפטן (המקבילה לסרן), סיפר כי לחם בנחישות בעיראק ובאפגניסטן. "אני הומו", אמר. "במשך תשע שנים הייתי חייב להחזיק את זה בבטן, ולא מרצון. פשוט לא רציתי לאבד את התפקיד שלי, אז הייתי חייב להסתיר את מי שאני. זה שאנחנו נמצאים כאן בכנס שכזה, אני אפילו לא יכול לתאר במילים את ההרגשה שזה נותן לי. לא חלמתי ולא פיללתי שנגיע ליום הזה".
ווילס: קמפיין משטרתי יעודד קורבנות להט"בים להגיש תלונות
במשטרת צפון ווילס שבבריטניה החליטו על קמפיין לעידוד להט"בים לדווח על פשעים הומופוביים וטרנספוביים: מדבקות של דגלי גאווה על תחנות האוטובוס. מתחת לכל מדבקה יופיו הספרות "999", מספר הטלפון של מוקד החירום הבריטי המשותף למשטרה, לצלב האדום ולמכבי האש.
ראש המחלקה לאוכלוסיות מגוונות במשטרת צפון ווילס, גרג ג'ורג', אמר לדיילי מייל הבריטי, כי מטרת הקמפיין היא לעודד אנשים שנפלו קורבן לאלימות ולפשעים על רקע נטייתם המינית או זהותם המגדרית להתקשר למשטרה ולהתלונן. "אנחנו יודעים שעדיין יש קורבנות החוששים כי במשטרה לא יתייחסו אליהם ברצינות, בגלל מי שהם, והמטרה שלנו בקמפיין היא לומר להם: אל תפחדו, תתלוננו".
כוס קפה אחרונה – "פיסה של היסטוריה שהולכת לאיבוד"
אחרי חצי יובל, נפרדת קהילת הלהט"ב בלונדון מאחד המקומות שהפכו לחלק בלתי נפרד מההווי הגאה בעיר: ה-First Out Café, בית הקפה הגאה הראשון בעיר, סוגר את שעריו. בית הקפה, שנוסד ב-1986, נועד לתת מענה ללסביות, הומואים, טרנסג'נדרים וביסקסואלים, שחיפשו אלטרנטיבה מחיי הלילה, וביקשו מקום קהילתי לתרבות הפנאי גם בשעות היום.
הבי.בי.סי מדווח כי בית הקפה, כמו עסקים רבים באזור טוטנהם קורט רוד, נאלץ להיסגר בעקבות עבודות התשתית של רשת הרכבות החדשה, Crossrail. בעקבות העבודות, כך דווח, נפגעים בתי העסק מירידה חדשה בכמות הלקוחות. כמו כן, כיום קיימים בתי קפה להט"בים רבים בעיר. "זוהי אבידה גדולה, פיסה של היסטוריה שהולכת לאיבוד", אמר אחד המבקרים הבודדים שהגיעו לבית הקפה.
פרס יוקרתי הוענק לפעילה אמיצה לזכויות להט"ב מאוגנדה
פעילת זכויות הלהט"ב באוגנדה קאשה ג'קלין נבגסרה, זכתה בפרס מרטין אנלס לזכויות אדם. הפרס היוקרתי, הקרוי על שמו של מזכ"ל אמנסטי אינטרנשיונל לשעבר, הוענק לנבגסקה "על אומץ לב נדיר במדינה שבה מענישים ורודפים עד חורמה אנשים בגין הומוסקסואליות". ועדת הפרס, המורכבת מנציגים של עשרה ארגוני זכויות אדם, ציינה בנימוקיה כי נבגסקה הופיעה מספר פעמים בתקשורת וקראה לשים קץ להומופוביה, וזאת למרות איומים על חייה, תקיפות פיזיות וצורך תכוף להתחבא מפני השלטונות.
האם יש לאפשר למטיפים נוצרים "להעליב"?
משרד הפנים הבריטי בודק את האפשרות להסיר את עבירת ה"עלבון", שמאפשרת לעצור "מטיפי רחוב" נוצרים הקוראים קריאות במגה-פון נגד הומואים, מתקנה 5 – התקנה לסדר ציבורי. התקנה שימשה את המשטרה גם כדי לעצור מטיפים מוסלמים, שהשמיעו קריאות במגה-פון, בהן כינו את החיילים הבריטים: "מחבלים" ו"הקצבים של בצרה".
הסיבה: מאז שהוכנסה התקנה לחוק, בשנת 1986, אף מעצר לא הוביל לכתב אישום, ואחד המטיפים, דייל מקאלפיין ממחוז קאמבריה שבצפון-מערב אנגליה, אף זכה בתביעה נגד השלטונות, שנאלצו לשלם לו 7,000 ליש"ט, בגין מעצר בלתי מוצדק. בארגוני הלהט"ב נחלקות הדעות: חלקם תומכים בביטול, בנימוק של הגנה על חופש הביטוי, והאחרים טוענים כי התקנה מאזנת בין חופש הביטוי לבין "החופש לסביבה נקיה מגידופים".
>> הטלוויזיה בהודו יוצאת מהארון: מבזק חדשות גאות מהעולם