טיילור ג'ונסון, תלמיד תיכון בן 17 מניו יורק, נבחר להופיע באחד המדורים הקבועים של עיתון בית הספר, בו מתראיין בכל פעם תלמיד מצטיין אחר. כמו כולם, הוא קיבל לידיו רשימת שאלות, כשאחת מהן הייתה "עם אילו אתגרים התמודדת בשנה האחרונה ומה עשית כדי להתגבר עליהם?".
"האתגר הגדול ביותר שעמד בפניי היה להבין שאני הומו ולצאת מהארון", כתב ג'ונסון לעיתון בית הספר. "הייתי צריך ללמוד איך להרגיש בנוח בעור שלי, איך להישאר חזק ואיך להתמודד עם בריונות, בזמן שאני מנסה לנווט בחיים".
@_tylerrayjohnson_ so my school is homophobic #gay #gayteen #highschool #foryoupage #fypシ #discriminacion ♬ original sound - Tyler ️
מנהל בית הספר, מייק אובריאן, הזמין את ג'ונסון למשרדו אחרי שקרא את התשובה שלו והודיע לו כי לא תהיה אפשרות לפרסם את הדברים בפרויקט. לדברי המנהל, כפי שסיפר ג'ונסון בסרטון טיקטוק, הסיבה לכך היא כי מדיניות בית הספר אוסרת על כל "אזכור של מיניות, נטייה מינית, דת או סמים לא חוקיים". המנהל נתן לג'ונסון את האפשרות לשנות את התשובה שלו, אבל התלמיד החליט שהוא לא מעוניין לקחת חלק בפרויקט.
אובריאן ניסה לשכנע את ג'ונסון לשקול מחדש את ההחלטה שלו, בטענה שהוא "פנים חיוביות לקהילה", אבל גם אחרי שיחה עם אמו של התלמיד, המנהל התעקש כי לא ניתן יהיה להציף שיח על נטיות מיניות ויציאה מהארון. "יש כל כך הרבה ילדים בקהילה שלנו ובבתי הספר שעוברים את אותם דברים שעברתי", הסביר התלמיד למנהל. "אני יודע שחשיפה כזאת בעיתון בית הספר שלנו יתן להם אומץ וכוח לדעת שזה בסדר להיות עצמך. אבל אתם לא מעוניינים בכך, אז זאת אשמתכם".
אחרי פרסום הסרטון בטיקטוק, הודעות התמיכה בתלמיד לא איחרו להגיע, ביניהן גם הודעה מיוחדת מנשיאת מועצת המנהלים של בית הספר, שהודיעה כי התנהלות המנהל אינה תקינה. ג'ונסון חקר לעומק וגילה כי בפרויקטים אחרים של עיתון בית הספר נושא הדת דווקא כן עלה בעבר, זאת למרות טענתו של המנהל. בנוסף, הוא גילה כי נאמר לעובד סוציאלי בבית ספר יסודי תחת אותה הנהלה, כי אסור לו להזכיר את בן הזוג שלו בפרטי הביוגרפיה שלו, זאת למרות שמורים הטרוסקסואלים הורשו להזכיר את בני זוגם.
@_tylerrayjohnson_ so this is pt. 2 to my last video #gay #gayteen #highschool #discriminacion #fypシ ♬ original sound - Tyler ️
את הגילויים החדשים פרסם ג'ונסון בטיקטוק, והדבר הוביל את המנהל לזמן אותו לפגישה נוספת, בה הוא שינה לפתע גישה, הביע תמיכה בהקמת מועדון מין ומגדר שהיה רק בשלבי תכנון והודיע כי הצליח להשיג "אישור חריג" לפרסום המדור, בלי צנזורה. בשלב זה נדמה היה שמדובר בסוף טוב לסיפור, אבל אז גילה התלמיד כי אותה מדיניות שמנעה מלכתחילה את פרסום התשובות שלו כלל לא הייתה קיימת.
ג'ונסון פנה בפעם הרביעית לטיקטוק, הביע כעס על ההתנהלות של הנהלת בית הספר ויצר סערה של ממש במחוז. הוא התראיין לכלי תקשורת להט"בים מקומיים בנושא ומשך לא מעט תשומת לב לכיוון המפקח המחוזי, רוברט ג'יי היוז, שנאלץ להודות כי הוא היה זה שעמד מאחורי הצנזורה. מתברר, כי המנהל אובריאן פנה להיוז כדי להתייעץ בדבר הפרסום, וקיבל ממנו הוראה להמציא מדיניות שכלל לא הייתה קיימת.
היוז הודה כי ההחלטה לצנזר את ג'ונסון הייתה שלו והסביר כי חשב שהדבר "יצית מחלוקת בקהילה, ויחבל בעבודה שאנו עושים לטובת מגוון והכלה". המפקח התנצל על ההחלטה והוסיף כי הוא מעריץ את ג'ונסון על כך שהפגין "אומץ ויושר" בשיתוף המאבקים שלו, אך באותה נשימה הזכיר את סרטוני הטיקטוק שלו וכתב כי "מדיה חברתית יכולה להיות כלי רב עוצמה ויעיל לשינוי, אבל גם עלולה לעוות את המציאות ולהיות הרסנית".
"לא התכוונתי להרגיז אף אחד", כתב המפקח המחוזי במכתב פתוח. "אנחנו מחוז וקהילה של בית ספר קטן ואנחנו רוצים לחבק את כולם. אם מישהו לא מרגיש שאנחנו עושים זאת, יש לנו הרבה עבודה לעשות".
@_tylerrayjohnson_ Pt. 3 - today has been beyond insane. I am beyond thankful for each and everyone that stood by me and offered so much. #gay #boostofhope #fyp ♬ original sound - Tyler ️