בראש טבלת הנשים המרוויחות ביותר בארצות הברית, עם שכר ממוצע של 36 מיליון דולר לשנה, נמצאת מרטין רוטבלט, המייסדת והמנכ"לית של חברת התרופות United Therapeutics אשר הונה מוערך בשווי של 6 מיליארד דולר.
מלבד העובדה שמרטין הצליחה לשבור את תקרת הזכוכית השמורה לנשים ולהפוך למנכ"לית מצליחה ומרוויחה, היא הצליחה לעשות זאת כאישה טרנסג'נדרית.
מבחינת הקריירה, הדרך לפסגה לא הייתה קלה עבור מרטין. בתחילת תהליך שינוי המין שלה היא נתקלה בשותפים רבים שלא הסכימו להמשיך ולעבוד איתה. "היו שותפים לעסקים שלא היה להם שום רצון לעבוד איתי", מספרת מרטין, "הם ניתקו איתי את הקשר לגמרי".
באמצע תהליך שינוי המין של מרטין, אתגר קשה כשלעצמו עבור כל משפחה, נחת אתגר נוסף על בני המשפחה כאשר ג'נסיס, ילדתם הצעירה של מרטין ובת זוגתה, חלתה באופן אנוש והרופאים צפו לה שנתיים עד שלוש לחיות".
מחלתה של בתה הניעה את מרטין להקים את חברת United Therapeutics על מנת לנסות ולהציל את חייה. היא הביטה כיצד בתה בת ה-10 מתקשה אפילו לצעוד עד לאוטובוס בית הספר, והחליטה לנסות ולמצוא תרופה ליתר לחץ דם ריאתי ממנו היא סבלה. "באותו זמן מצבה של ג'נסיס הלך והידרדר", היא מספרת. "אך בעקבות התרופה מצילת החיים שפיתחה החברה, ג'נסיס היום היא אישה בת 30, בריאה וחזקה".
מרטין תמיד הייתה יזמת גדולה, וזו אחת מנקודות החוזק הגדולות שלה בחיים, ולכן באמת אין מכשול שהוא גדול מדי בשבילה", מעידה ג'נסיס על אימה.
רוטבלט צופה במנכ"לים הגברים הרבים שסובבים אותה, ומאשימה את החוסר בנשים מנכ"ליות ב"הנגאובר מתפשט כתוצאה מאלפי שנים של פטריארכיה", ואמרה כי להיות טרנסג'נדר היה במובנים מסוימים יתרון.
"אחת התובנות הייחודיות שיש לי היא ההערכה העצומה לכל ההרשאות שקיבלתי כאדם. כבן הבכור ציפו ממני לדברים גדולים, אבל הרבה פעמים זה הבן הבכור שמקבל את כל העידוד ולא הבת הבכורה. אלה מסוג הדברים שמחלחלים והתוצאה היא שבסופו של דבר, מתוך 200 המרוויחים ביותר, רק 11 הן מנכ"ליות נשים".
הגב' רוטבלט, שהיא גם עורכת דין וכתבה בהרחבה על סוגיות טראנס, כתבה בשנת 1995: "יש חמישה מליארד בני אדם בעולם, וחמישה מיליארד זהויות מיניות ייחודיות. איברי המין רלוונטיים לתפקידו של אדם בחברה בדיוק כמו גוון העור שלו. החלוקה של אנשים לזכרים ונקבות המתבצעת על ידי החוק היא שגויה בדיוק כמו חלוקה של אנשים לשחורים ולבן".
"אנחנו צריכים להתחיל בחינוך הילדים שלנו ובחינוך החברה בכללותה לכך שהפרודוקטיביות של אדם וההישגים שלו לא צריכים להישפט בצורה שונה רק מפני שהוא נקבה או זכר".
לפני 35 שנה, כשעוד חייתה כזכר, נישאה מרטין לבינה. לאחר שלוש שנות נישואים פנתה אליה וסיפרה לה על רצונה לעבור ניתוח לשינוי מין. "פניתי אליה רק אחרי שהייתי בטוחה שהיא לא תעזוב אותי בגלל זה. בינה היא אהבת חיי והייתי מוותרת על שינוי המגדר בשביל להיות איתה". אך בינה לא העמידה את מרטין במבחן הזה, נשארה עימה ותמכה בה במהלך השינוי.
כיום עובדת מרטין על פרויקט חדש שמטרתו לשכפל את המוח האנושי, על מנת שהמחשבות והזיכרונות של האדם יישארו איתנו גם אחרי מותו. החזון של מרטין הוא לקחת את האהבה שלה לבינה צעד אחד קדימה ולשמר אותה גם לאחר המוות. "אני מאמינה שכמו שאהבה יכולה להתגבר על צבע עור או על מגדר, היא יכולה להתגבר גם על צורה".