בזמן שלטונה של המלכה אליזבת השנייה המנוחה, יחסה של החברה הבריטית ללהט"ב השתנה מקצה לקצה. בעת שנכנסה לתפקיד הנושא היה טאבו מוחלט, אך עם עזיבתה בריטניה נחשבת אחת המדינות המתקדמות מבחינת זכויות להט"ב. חייהם של חברי וחברות הקהילה הגאה השתנו ללא היכר- מאז ביטול האיסור על הומוסקסואליות ב-1967 ועד התרת נישואין גאים ב-2014, חוקים אותם אישרה המלכה בתקופתה.
חוסר התנגדותה העניק לה את הכינוי "תומכת שקטה של הקהילה הגאה", אם כי היא נמנעה במהלך חייה מלהביע את דעתה בפומבי בנושא זכויות להט"ב, זאת משום שהיא העדיפה לא להתערב בעניינים "חברתיים-פוליטיים". אז האם עכשיו, כשהמלך צ'ארלס השלישי ירש את הכתר וויליאם עשה צעד אחד נוסף לכיוונו, עתיד יחסה של משפחת המלוכה להשתנות כלפי הקהילה הגאה, והאם ניתן לצפות לקידום זכויות להט"ב במדינות המוחלשות עליהן לבריטניה יש השפעה? מצ'ארלס אפשר רק לקוות, אבל ייתכן והדור החדש של יורשי העצר יביאו איתם בשורה חדשה.
המלך צ'ארלס השלישי
נדמה כי המלך צ'ארלס השלישי, שהוכתר בגיל 73, לא כל כך שונה מאמא שלו כשזה מגיע לקהילה הגאה, ואין שום זכר לאמירה שלו בנושא. למרות זאת, סר אלטון ג'ון בכבודו ובעצמו העיד בעבר בעד צ'ארלס, והביע ביטחון שהמלך החדש ישתמש בהשפעה שלו כדי להסיר את האיסורים על הומוסקסואליות בכל מדינות חבר העמים הבריטי.
יחסי מין חד-מיניים עדיין אסורים בחוק בהמון מדינות שבעבר היו תחת הקולוניאליזם הבריטי, וכיום חלקן מרכיבות את חבר העמים הבריטי, כמו מדינות רבות באפריקה, אסיה והאיים הקאריביים. "דברים לא קורים בין לילה, אי אפשר לשנות את התרבות ואת דרך החשיבה של אנשים ביום, אבל בהחלט אפשר להיכנס למים ולנסות. ואם לא תכנס למים, דברים לא יקרו לעולם", אמר אלטון ב-2018, והמשיך: "אני חושב שהנסיך צ'ארלס, ברגע שהוא יהיה ראש חבר העמים, הוא יעשה דברים כאלו".
הנסיך וויליאם
זה אולי לא חקוק בסלע, אבל אפשר לצפות שהדור הצעיר יותר של בני המלוכה יהיו הרבה יותר ווקאלים כשזה מגיע לתמיכה בזכויות להט"ב, ובפרט הנסיך החדש של ויילס ויורש העצר. ב-2019, בזמן ביקור בקרן אלברט קנדי, ארגון תרומה שעובד עם נוער להט"בי ללא קורת גג, נשאל וויליאם על ידי בחור צעיר איך יגיב אם בנו יצא מהארון, ולכך הוא ענה: "אני חושב שאתה לא מתחיל לחשוב על זה עד שאתה נהיה הורה, ואני חושב שזה יהיה בסדר גמור מבחינתי".
וויליאם סיפר שהוא דיבר על הנושא עם קייט (עכשיו הנסיכה מויילס) והעלה חששות בנוגע למתח שאנשים חווים כשהם יוצאים מהארון: "אני תומך לחלוטין בכל החלטה שהם יעשו, אבל זה כן מדאיג אותי מנקודת מבט של הורה כמה מחסומים, מילות נאצה, רדיפה ואפלייה הם עלולים לחוות".
זאת לא הייתה הפעם הראשונה והאחרונה שוויליאם הביע תמיכה בקהילה. רק ביוני האחרון, הוא וקייט השתמשו בחשבון האינסטגרם שלהם כדי לציין את חודש הגאווה, וכדי לתת במה לארגון התמיכה הנפשית "Shout", שמסייע ללהט"ב.
View this post on Instagram
בשנת 2016, הוא הזמין נציגים מטעם קהילת הלהט"ב לארמון קנזינגטון כדי ללמוד עוד על הבריונות שחוו במהלך חייהם, ובשנה שלפני כן הוא הוביל סדנה בנושא גיוון ואנטי-בריונות. וויליאם אף עשה היסטוריה באותה תקופה לאחר שכיכב על שער המגזין הבריטי הגאה Attitude, והפך לבן משפחת המלוכה הראשון שמצטלם להוצאה להט"בית.
הנסיך מווילס גם ידוע בתוך אוהד כדורגל מושבע, והיה בין הראשונים שהביעו תמיכה בשחקן הכדורגל הבריטי ג'ייק דניאלס שיצא מהארון מוקדם יותר השנה. בחשבון הטוויטר שלו, כתב אז הנסיך שהוא מקווה כי הבחירה של דניאלס "לדבר בפתיחות" תעזור "לתת לאחרים את הביטחון לעשות את אותו הדבר".
Football should be a game for everyone.
— The Prince and Princess of Wales (@KensingtonRoyal) May 17, 2022
What Jake has done takes courage and will hopefully help break down barriers that have no place in our society.
I hope his decision to speak openly gives others the confidence to do the same. W https://t.co/6YaHi2fipM
הנסיך הארי והנסיכה דיאנה
נדמה כי הדוכס מסאסקס בחר ללכת בדרכה של אמו, הנסיכה דיאנה המנוחה, שהייתה תומכת נלהבת ווקאליות לזכויות להט"ב. הנסיך וזוגתו, מייגן דוכסית סאסקס, היו בני המלוכה הראשונים שחגגו את חודש הגאווה בציבור ואף התבטאו בצורה נחרצת שלא משתמעת לשתי פנים: "אנחנו עומדים לצדכם ותומכים בכם, כי זה מאוד פשוט: אהבה זו אהבה", הם כתבו לצד אימוג'י של קשת בענן בעמוד האינסטגרם שלהם לאחר אירועי הגאווה ב-2019.
View this post on Instagram
ואם הארי אכן רוצה ללכת בדרכה של אמו, יש לו דרך ארוכה וטובה לפניו. הנסיכה דיאנה עמדה לצד הקהילה בתקופה שבה איש לא העז לעשות זאת, והיא גם הייתה הראשונה ממשפחת המלוכה להביע תמיכה בלהט"ב, מה שללא ספק השפיע גם על משפחת המלוכה והציבור הבריטי.
בשיאו של משבר האיידס בשנות ה-80, ביקרה הנסיכה דיאנה לא מעט בבית חולים לטיפול ב-HIV שישב במזרח לונדון. שם, היא הצטלמה לוחצת את ידו של מטופל, והרגע סייע להפחית את הסטיגמה סביב הנגיף. "HIV לא הופך בן אדם לאחד כזה שמסוכן להכיר אותו", היא הכריזה והמשיכה: "אז אפשר ללחוץ להם ידיים ולתת להם חיבוק, אלוהים יודע שהם זקוקים לזה".
הנסיכה דיאנה זכתה להכרה על פועלה על ידי מגזין ATTITUDE בשנת 2017, אז קיבל הארי בשמה פרס מורשת על פעילותה. "אמי הסתכלה על החיים של אלו שהתעלמו מהם, ואיידס היה אחד מהדברים שנראו בעיני רבים כאתגר חסר תקווה", אמר אז. "היא ידעה כי חוסר ההבנה של המחלה היה אחד הדברים המסוכנים כשהיא מגיעה עם הומופוביה. היא השתמשה בכוח שלה כאישה הכי מפורסמת בעולם כדי לחנך את כולם".
לזכרה, הנסיך הארי עבד רבות במטרה לחסל את הסטיגמה, להעלות מודעות ולעודד אנשים להיבדק. ב-2016 הוא נבדק ל-HIV בשידור חי, וכתוצאה מכך מספרי הבדיקות זינקו. שנה לפני כן הוא ענד את הסרט האדום המפורסם בזמן שביקר בבית החולים אותו ביקרה אמו. "כשאמא שלי החזיקה את ידו של אדם שגסס כתוצאה ממחלת האיידס, אף אחד לא דמיין שרק קצת יותר מ-25 שנה לאחר מכן, יהיה טיפול שיגרום לאנשים חיוביים ל-HIV לחוות חיים מלאים, בריאים ואוהבים", הוא אמר במהלך הביקור, התייחס לעבודתה של דיאנה כ"עסק לא גמור", והביע מחויבות להמשיך את פועלה. "אני לעולם לא אוכל למלא את נעליה, במיוחד במרחב הזה, מה שהיא עשתה, מה שהיא עמדה עליו וכמה ווקאלית היא הייתה".