>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?
צרפת של הנשיא פרנסואה הולנד ממשיכה להפגין את מחויבותה לזכויות להט"ב ולמאבק בהומופוביה ובאנטישמיות: בשיבת הממשלה שהתקיימה אתמול (ה') אישרו השרים פה אחד את הצעתו של ראש הממשלה, ז'אן-מארק איירו, לפנות להנהלת הרשת החברתית טוויטר ולקרוא לה לחסום ציוצים הומופוביים ואנטישמיים.
"אנו קוראים לטוויטר להפגין אחריות חברתית ולא לאפשר לרשת להפוך כלי לקידום שנאה וגזענות", כך לשון ההודעה שקרא איירו בישיבה.
בהודעה שיצאה מפריז מפרטת ממשלתו של איירו כמה מהציוצים שמפריעים להם במיוחד: #SiMonFilsEstGay – אם הבן שלי היה הומו, ציוץ שנלווה אליו בדרך כלל פירוט אודות התאכזרות לילדים הומואים; #PédéPuant – מתרומם מסריח; #UnJuifMort – יהודי מת; #SiJetaisNazi – אם הייתי נאצי; #JuifCupide – יהודי חמדן.
טוויטר: "בודקים אפשרות להיענות בכל זאת לפנייה"
עורכת הדין של טוויטר, אלכסנדרה נרי, אמרה בתגובה לסוכנות הידיעות אי.אף.פי כי ישנה בעיה משפטית להיענות לקריאה הצרפתית, בשל חופש הביטוי המוחלט המעוגן בחוקה האמריקנית, המאפשר גם חופש הסתה.
"בסיס הנתונים שלנו נמצא בארצות הברית", אמרה. "לפיכך, אנחנו מחויבים לחוק האמריקני ובפרט לתיקון הראשון לחוקה, האוסר להגביל את חופש הביטוי.
"עם זאת, אנחנו בודקים אפשרות להיענות בכל זאת לפנייה, שכן החוק האמריקני קובע כי אנו חייבים גם בשיתוף פעולה עם מערכת המשפט בצרפת, ואילו החוק בצרפת אוסר על הסתה לגזענות. הדבר ייבחן משפטית בצורה מעמיקה".
למעלה מ-60 אלף ציוצים הומופוביים מדי יום
במכון ללימודי מגדר באוניברסיטת אלברטה שבקנדה פרסמו לפני כשלושה חודשים ממצאים מדאיגים, לפיהם יותר מ-60 אלף ציוצים הומופוביים מתפרסמים בטוויטר מדי יום. במכון הקימו אתר חדש העונה לשם NoHomophobes.com, ובו עוקבים בזמן אמת אחרי ארבעה כינויי גנאי וביטויים הומופוביים נפוצים.
באתר ניתן לצפות בנתונים של אותו היום, אותו החודש או כלל הנתונים מאז ה-5 ביולי, יום הקמת האתר. גלילה מטה תאפשר לראות בזמן אמת את הציוצים בהן מופיעים כינויי הגנאי, ולחיצה עליהם תוביל אל הציוץ בטוויטר עצמו.
על פי הנתונים, המילה "Faggot" (בתרגום חופשי: "מתרומם"), מופיעה בלמעלה מ-32 אלף ציוצים ביום בממוצע.
ביטוי נוסף הוא "No Homo" (נכתב לעתים גם: #NoHomo). הביטוי הזה נועד לאפשר לבנים להביע רגשות חיבה כלפי בנים אחרים מבלי להיחשב להומואים. לדוגמה: "לילה טוב, אוהב את כולכם, #NoHomo). ביטוי זה מופיע למעלה מ-14 אלף פעמים ביום בממוצע. במכון מבהירים כי מדובר בביטוי הומופובי, כי הוא מעמיד אמות מידה חברתיות כאלה, בהן "גבר אמיתי" צריך להבהיר שהוא לא הומו לפני שהוא מביע רגשות.
הביטוי "So gay" ("כזה הומואי" או "כזה גיי") מופיע יותר מעשרת אלפים פעמים ביום בממוצע, והמילה "Dyke" (כינוי גנאי ללסבית בעלת מראה אנדרוגני-נערי) מופיעה יותר מ-4,500 פעמים ביום.