במאמץ אכזרי במיוחד "לנקות את רחובות" מצרים מלהט"בים, החלו כוחות הביטחון ללכוד תושבים באמצעות אפליקציות דייטינג לגייז. אחרי שנתפסו, הם מושלכים לכלא ועוברים עינויים אכזריים, כך עולה בדו"ח חדש של משמר זכויות האדם.
דרך הפעולה החדשה מגיעה על רקע מאבק חריף של השלטונות המצריים נגד קהילת הלהט"ב במדינה, שהחל כבר בשנת 2017, אז תמונה של פעילת הלהט"ב שרה הגזי מניפה דגל גאווה במהלך קונצרט הופצה באופן נרחב. הגזי עוכבה במהירות על ידי המשטרה, שעינתה אותה במשך חודשים והסיתה את העצורים האחרים להכות ולתקוף אותה מינית. למרבה הצער, שרה לא עמדה בעינויים ושמה קץ לחייה שלוש שנים לאחר מכן.
עכשיו המשטרה המצרית צדה את הקורבנות שלה על ידי שימוש ברשת החברתית ובאפליקציות דייטינג כמו גריינדר, כך על פי הדיווח באינדיפנדנט. לצורך כך היא יוצרת פרופילים מזויפים, המשמשים אותה לצוד הומואים, לסביות, ביסקסואלים וטרנסג'נדרים, וכך קורה שכוחות המשטרה עוצרים באופן שרירותי אנשים מהרחוב. ארגון זכויות האדם אמר ביום חמישי האחרון כי המשטרה מבצעת חיפוש שלא כדין בטלפונים של העצורים, זאת כדי להצדיק את אחזקתם במעצר והגשת כתב אישום נגדם.
יאסר (27), סיפר כי הוא נעצר אחרי שהכיר גבר בגריינדר. "אחרי שהם חזרו חזרה עם דו"ח משטרתי הייתי מופתע לגלות שהבחור שהכרתי הוא בעצם שוטר", סיפר. "הם הרביצו וקיללו אותי עד שחתמתי על ניירות שאומרים כי אני מתרגל הוללות ומגשים את הרצונות המיניים הלא טבעיים שלי".
מאלק אל-כשחף, פעילה פוליטית טרנסית, אמרה כי היא נכלאה בתא דמוי כלוב בגודל מקפיא, זאת אחרי שהשתתפה במחאה במרץ 2019. כוחות הביטחון חקרו אותה על חייה הפרטיים, המגדר שלה, הניתוחים שעברה ומערכות היחסים שלה עם פעילים אחרים. "סבלתי מהתעללות מילולית הכי קשה שנתקלתי בה בידי שוטרים", נזכרה, "במשך יומיים הם לא נתנו לי ללכת לשירותים. הם העמידו אותי לבדיקה אנאלית כפויה ותקפו אותי מינית".
פעילה טרנסג'נדרית נוספת סיפרה כי דיממה במשך שלושה ימים, זאת לאחר ששוטרים העמידו אותה לבדיקות וגינליות ואנליות כחלק ממבחני "בתוליות" כביכול. על פי הדיווח, קורבן נוסף אמר שהוא נאלץ להשתמש בקביים לאחר שהוכה ונאנס ע"י עצורים אחרים.
כל 15 הנפגעים שרואיינו על ידי הארגון לזכויות אדם סיפרו שכוחות הביטחון התעללו בהם בצורה פיזית ומילולית קשה בזמן שהותם במעצר, "החל מסטירה ועד לקשירה למשך ימים". שמונה היו קורבנות של אלימות מינית, וחמישה נאלצו לעבור בדיקות אנאליות כך על פי נתוני הארגון לזכויות אדם. "בדיקות בתולים ובדיקות אנאליות הן בדיקות אכזריות, בעלות יחס משפיל ולא אנושי, שעלול לעלות לרמה של עינויים ותקיפות מיניות על פי החוק הבינלאומי לזכויות האדם", זאת על פי משמר זכויות האדם.
"נראה כי הרשויות המצריות מתחרות על השיא הגרוע ביותר בהפרת זכויות נגד קהילת הלהט"ב, בעוד שהשתיקה הבינלאומית מחרידה". אמרה רשה יונס, חוקרת זכויות להט"ב במזרח התיכון ובצפון אפריקה, "על שותפיה של מצרים לעצור את התמיכה בכוחות הביטחון, עד שהמדינה תנקוט בצעדים שישימו סוף למעגל ההתעללות האכזרי הזה, ובכדי שקהילתה הלהט"ב תוכל לחיות חופשית במדינתה".