בביקורו הרשמי הראשון מאז נכנס לתפקידו בארץ הולדתו, גרמניה, נתקל האפיפיור בנדיקטוס ה- 16 באלפי בני אדם שהגיעו להפגנת ארגוני הלהט"ב נגד ביקורו. "האפיפיור מייצג מדיניות בלתי אנושית בכל הקשור לנטייה מינית וזהות מגדרית", אמרה ליסה גארבה מאגודת הלהט"ב בברלין. "הוא קורא לחברה חופשית: 'דיקטטורה של רלטיביזם (אידאולוגיה לפיה אין אמת מוחלטת, ד.ז)'. אסור שזה יעבור בלי מחאה".
ראש עיריית ברלין, קלאוס ווברייט, שהיה להומו המוצהר הראשון שנבחר לראש עיר גדולה באירופה, עורר עליו את זעמה של קהילת הלהט"ב. למרות שהביע תמיכה בהפגנה נגדו, החליט ווברייט להיפגש עם האפיפיור באצטדיון האולימפי בעיר, שם קיים האחרון מיסה חגיגית בפני כ-70 אלף בני אדם.
האפיפיור בנדיקטוס ה-16, או בשמו האמיתי יוזף רצינגר, נחשב לשמרן הרבה יותר מקודמו בתפקיד, יוחנן פאולוס השני. בעוד האחרון היה חסיד אומות העולם, ופעל לבקשת מחילה על פשעי השואה, בנדיקטוס עורר את זעמם של אנשי יד ושם, לאחר שבביקורו במקום הביע צער על "הריגתם" של היהודים. הוא גם עורר ביקורת חריפה לאחר שהתכוון לתת תואר "קדוש" לאפיפיור האנטישמי פיוס ה-12, שידע על זוועות השואה, אך לא פעל להציל יהודים.
בנוסף, שירת בנדיקטוס בצעירותו בוורמאכט, למרות שהוא טוען בתוקף כי מעולם לא ירה בנשקו. במהלך כהונתו התבטא בנדיקטוס פעמים רבות נגד הומואים ולסביות, כמו גם נגד ליברליות ואתאיזם. אחת מהתבטאויותיו השנויות במחלוקת הייתה שהאיידס מופץ בעולם בגלל השימוש בקונדום.
ההפגנה החלה בצעדה מאופקת שיצאה מאנדרטת השואה, ובהמשך במצעד מופגן עם דגלי גאווה לעבר ההפגנה בכיכר פוטסדאם שבמרכז ברלין. המפגינים נשאו שלטים המאשימים את האפיפיור בהומופוביה, שנאת נשים ובהכחשת השואה.
אחת הנואמות המרכזיות בהפגנה, התאולוגית אוטה ראנקה-היינמן, תקפה את הכנסייה הקתולית, על רקע פרשת הפדופיליה, בה התגלו כמרים רבים שניצלו מינית ילדים ששימשו פרחי כמורה. האפיפיור הואשם כמי שפעל לטיוח הפרשה.
"הפשעים שבוצעו על ידי כמרים, שהוכרחו להיות בלתי מיניים, כלפי ילדים צעירים, הסבל הבלתי ניתן לתיאור של קורבנות חסרי ישע, צועקים לשמיים", קראה היינמן. "והאפיפיור בנדיקטוס אשם בטיוח הכי גדול של פשעים אלה".
במקביל, כמאה חברי פרלמנט החליטו להחרים את נאומו של האפיפיור בבונדסטאג, הפרלמנט הגרמני. "אין להרשות לראש מדינה ששולל זכויות עובדים, זכויות נשים וזכויות לבעלי כל הנטיות המיניות והמגדריות לנאום בבודנסטאג", אמרה חברת הפרלמנט אוטה בורכארדט מהמפגלה הסוציאל-דמוקרטית, המפלגה הגדולה באופוזיציה.
בתשובה לשאלות העיתונאים אודות ההפגנה נגדו, אמר האפיפיור: "ראשית ולפני הכל, אני לא כאן כדי לקדם איזושהי אג'נדה פוליטית או כלכלית, אלא להיפגש עם האנשים ולדבר איתם על אלוהים".
>> לקבוצת הפייסבוק של mako גאווה כבר הצטרפתם?