>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?
לקרוא ולא להאמין: דווקא משבדיה, אחת המדינות המהוות חוד החנית במאבק נגד ההומופוביה בעולם, מגיע שיתוף פעולה נואל עם הפשעים ההומופוביים של שלטונות רוסיה., מבהיר יו"ר הוועד האולימפי השבדי, סטפן לינדנברג, כי הוועד לא יסבול איזשהו סוג של מחאה נגד החוק ההומופובי הפדרלי, האוסר על יציאה מהארון, במהלך משחקי החורף האולימפיים שיתקיימו בשנה הבאה בסוצ'י.
לינדנברג אמר את הדברים בעקבות מחאתה של האצנית השבדית אמה גרין טראגו במהלך אליפות העולם באתלטיקה במוסקבה – אשר צבעה את ציפורניה בצבעי הגאווה.
בין אם מדובר בתמיכה ברוסיה ובין אם מדובר ברצון להשיג "שקט תעשייתי", החליט לינדנברג כי המאבק בהומופוביה היא "נושא פוליטי", ולפיכך, על פי הצ'רטר האולימפי, אין לבצע מחאה בנושא זה.
"הספורטאים השבדים יכולים להחזיק בכל השקפה בה יחפצו, אבל איננו יכולים להרשות שספורטאים ישתמשו בזירות ספורט על מנת להפגין את תפיסותיהם", אמר לינדנברג בהודעה שפרסם.
האצניות הרוסיות טוענות: הנשיקה לא הייתה מחאה נגד ההומופוביה
בתוך כך, האצניות הרוסיות קסניה ריז'ובה וטטיאנה פירובה דחו על הסף את הטענות לפיהן מחו נגד החוק ההומופובי כאשר התנשקו פעמיים על השפתיים. "אנחנו חשות פגועות מעצם הרעיון", אמרו השתיים בראיון לגרדיאן הבריטי. "זאת הייתה הבעת שמחה של הנבחרת".
השתיים התנשקו לאחר שזכו במדליית הזהב בריצת 4X400, וייתכן כי יצאו בהצהרות הללו על מנת להימנע מקבלת קנס. זאת כיוון שעל פי החוק, בין השאר, אסור לבני אותו מין להתנשק בפומבי על השפתיים.
בשיחה עם סוכנות הידיעות הרוסית איטאר-טאס אמרה ריז'ובה כי היא חשה שהטענות לפיהן ביצעה מחאה פוליטית פגמו בשמחת הניצחון שלה.
"אני ויוליה שתינו נשואות, ואין בינינו כל סוג של מערכת יחסים", אמרה. "מדובר היה בפרץ רגשות, ואם במקרה נגענו בשפתיים... אני לא יודעת למי התעוררו הפנטזיות הללו".
רוסיה מבהירה: ספורטאים שיעברו על החוק ההומופובי בסוצ'י – ייעצרו ויגורשו
החוק נגד "תעמולה הומוסקסואלית" אוסר על חשיפת קטינים ל"תעמולה", כאשר הגדרת החוק לכך היא: יציאה מהארון ("הצהרה בפומבי על היותו של אדם בעל נטיות לא מסורתיות", הנפת דגלי גאווה, הבעת תמיכה בפומבי בזכויות להט"ב, להתנשק ו/או להחזיק ידיים עם בן אותו מין בפומבי ו/או לומר בנוכחות קטינים כי הומוסקסואליות היא דבר נורמלי.
אזרח רוסי שיעבור על החוק ישלם קנס של עד חצי מיליון רובל (כעשרת אלפים שקל). אזרחים זרים, בנוסף לקנס שיוטל עליהם, ייכלאו ל-14 יום ויגורשו מרוסיה, עם איסור להיכנס לתחומי הפדרציה הרוסית במשך שלוש עד ארבע שנים.
באחרונה הבהיר סגן ראש ממשלת רוסיה, אלכסנדר ז'וקוב, המשמש גם יו"ר הוועד האולימפי הרוסי, כי ספורטאים ואוהדים זרים אשר יעברו על החוק במהלך אולימפיאדת החורף בסוצ'י ויביעו תמיכה בקהילת הלהט"ב ייכלאו ל-14 יום ויגורשו מרוסיה.
בשיחה עם mako גאווה אמר חבר הוועד האולימפי הבינלאומי אלכס גלעדי: "שלחנו מכתב חריף מאוד לוועד האולימפי הרוסי ולסגן הנשיא הרוסי. הם חתומים על הסכם איתנו, הכולל את הצ'רטר האולימפי, שלא מאפשר כל אפליה. אם צריך, נפגוש את נשיא רוסיה ונשאל אותי איך אנחנו אמורים להתמודד עם הבעיות שהוא מציב לנו, הנוגדות את הצ'רטר האולימפי".
עם זאת, גלעדי הבהיר כי הוא מתנגד בתוקף לקמפיין הקורא להחרים את אולימפיאדת החורף בסוצ'י. "מה זה יעזור?", אמר. "אנחנו למודי חרמות, כמו מוסקבה ב-1980 ולוס אנג'לס ב-1984. זה מה שישנה את מה שקורה ברוסיה? מי שיסבלו בסופו של דבר זה הספורטאים שלא ישתתפו".
האם המחליק הניו זילנדי בלייק סקלראפ ייעצר?
גלעדי גם הכחיש בתוקף את הדברים שפרסמה רשת GSN האמריקנית, לפיהם ספורטאים שיביעו תמיכה בקהילת הלהט"ב צפויים כביכול, בנוסף לעונש משלטונות רוסיה, גם לסנקציות מהוועד האולימפי הבינלאומי עצמו.
"לא היה ולא נברא", אמר גלעדי. "זה נוגד את הצ'רטר האולימפי, שלא מאפשר כל סוג אפליה כלפי אף ספורטאי. אני לא יודע מאיפה GSN הביאו את זה".
על פי הדיווח ב-GSN, בוועד האולימפי הבינלאומי הבהירו כי תקנה 50 בצ'רטר האולימפי אוסרת על תעמולה, ועל כן ספורטאים שיביעו תמיכה בקהילת הלהט"ב צפויים לסנקציות מהוועד האולימפי עצמו, לא רק לעונש המאסר הצפוי על ידי שלטונות רוסיה.
סעיף 50 לצ'רטר האולימפי קובע: "כל הפגנה או תעמולה פוליטית, דתית או גזעית מותרת באיזשהו אולם, אתר או מתחם אולימפי".
מי שצפוי לסנקציה שכזאת וכן למעצר, אם האיומים הללו ימומשו, הוא המחליק ההומו בלייק סקלראפ מניו זילנד, המתמודד בענף החלקה מהירה על הקרח. סקלראפ, שיצא מהארון לאחר שהשתתף באולימפיאדת החורף 2010 בוונקובר, הודיע לפני כחודש כי בכוונתו לענות על דש הבגד סרט בצבעי הגאווה ולהביע בפומבי סולידריות עם זכויות להט"ב.