אוקראינה – הקהילה הלהט"בית תחת מתקפה
האלימות נגד להט"בים באוקראינה עולה מדרגה, לאחר שבסוף השבוע האחרון אדם אחד כמעט נהרג במתקפה אלימה של קבוצת ניאו-נאצים על מרכז של הקהילה הגאה.
המרכז היחיד הלהט"בי הפועל בעיר קריבי ריה הותקף במוצאי שבת האחרונה על ידי שישה אלמונים רעולי פנים, שפרצו בשעות הערב אל הבניין כשהם אוחזים מקלות ומוטות ברזל, והשליכו פצצות עשן לתוך הבניין בו נכחו באותה שעה שבעה בני אדם.
במהלך ניסיון לברוח מהבניין, נתקל אחד הפעילים בששת התוקפים, שחבטו בראשו והכו אותו באכזריות. התוקפים הצליחו לברוח לפני הגעת השוטרים למקום, והפעיל המותקף הועבר לבית חולים ואושפז בעקבות זעזוע מוח חמור.
התקפה זו מגיעה יום אחד לאחר שניאו-נאצים פרצו לבית קפה בקריבי ריה, בו התקיימה מסיבה של פעילים להט"בים. עדי ראייה שנכחו במקום מסרו כי קרוב ל- 20 גברים במסכות פרצו לבית הקפה והכו את האנשים ששהו במקום.
חברי הקהילה באוקראינה יצאו בדרישה כי מלבד מיצוי הדין עם התוקפים, תפעל הממשלה לשמירת ביטחונם של כל האזרחים, כולל הלהט"בים, זאת לאחר שרוב התוקפים שנתפסו בתקיפת בית הקפה שוחררו זמן קצר לאחר המקרה.
נפאל – צועדים לזכויות חוקתיות
מצעד גאווה צבעוני של מאות להט"בים נפאלים צעד בסוף השבוע ברחובות בירת נפאל, בדרישה לעגן נישואים חד מיניים בחוקה המתגבשת בימים אלו. עוד דורשים הנפאלים הסדרה של זכויות אימוץ, רכוש משותף, חשבונות בנק משותפים וירושות.
כמו ששת המצעדים הקודמים בנפאל, גם הפעם נערך המצעד במקביל לפסטיבל גאי ג'אטרה, הנערך בעמק קטמנדו בו גברים מתלבשים כנשים – מסורת של יותר מאלף שנה.
נפאל היא המדינה היחידה בדרום אסיה שהוציאה את ההומוסקסואליות מרשימת העבירות. בחודש האחרון החלו רשויות המדינה להנפיק דרכון הנושא סימול של מגדר שלישי, עבור טרנסג'נדרים ונוספים.
סינגפור – בוטל האיסור כלפי נשאי HIV
20 שנה אחרי שנקבע, הסירה סינגפור את האיסור המיושן על נשאי HIV לבקר במדינה, לאחר שהבינה כי המציאות השתנתה ואין בכך סכנה ממשית.
"מדיניות סירובי הכניסה וניהול רשימות שחורות של זרים נשאים הייתה מומלצת בשנות ה-80 המאוחרות כאשר המחלה הייתה חדשה, קטלנית וללא טיפול יעיל זמין", אמר דובר משרד הבריאות, "האיסור הוסר בהתחשב במציאות הנוכחית, בה יותר מ -5,000 תושבי סינגפור חיים עם HIV וטיפול יעיל למחלה זמין לכולם".
למרות ביטול האיסור, הושארה הגבלה הקובעת כי משך הביקור המקסימלי של נשאים במדינה יהיה שלושה חודשים. לדברי משרד הבריאות, "ביקור קצר טווח מהווה סיכון נמוך מאוד להעברת נגיף ה- HIV לאוכלוסייה המקומית. עם זאת, הסיכון לבריאות הציבור שמציבה שהיה ארוכת טווח אינו מבוטל, ולכן ההגבלה על ביקורים ארוכי טווח נשמרה".
עוד הוסיף הדובר, כי הגבלה דומה קיימת גם באוסטרליה בניו זילנד. זאת במקביל ל-30 מדינות שעדיין מאלצות זרים נשאי HIV לעזוב את תחומן.