הנסיך ההודי מנוונדרה סינג גוהיל, נצר למשפחת המלוכה גוהיל ראג'פוט, מהעשירות בהודו, ידע שהוא הומו כבר בגיל 12. הוא העז לצאת מהארון בראיון לעיתון מקומי רק 30 שנה מאוחר יותר, בשנת 2006, כשהיה בן 41. הדבר הפך אותו לבן המלוכה הראשון בעולם שיוצא מהארון, ועוד במדינה בה הומוסקסואליות עדיין הייתה מחוץ לחוק ויחסי מין חד מיניים גררו עונש מאסר. 

היציאה של גוהיל מהארון עוררה סערה במדינה כולה. הוא נושל מהירושה, הוריו פרסמו גינוי בכלי התקשורת ואיימו אז כי יתבעו את מי שיתייחס אליו כאל בן משפחתם, והנסיך עצמו מצא אושר רק בין חברי וחברות הקהילה הגאה בסביבת מגוריו. "ביום שבו יצאתי מהארון, כל התמונות והתבליטים שלי הושמדו", סיפר הנסיך הגאה, היום בן 55, בשיחה עם מגזין אינסיידר. "היו המון מחאות, אנשים יצאו לרחובות וצעקו שאני מביא בושה והשפלה למשפחת המלוכה ולתרבות של הודו. הם דרשו לבטל את כל התארים שלי והיו הרבה שאיימו על חיי. לא יכולתי לחיות בשקר לנצח. מצאתי משפחה חדשה בקהילה, אהבתי להיות חלק ממנה". 

גוהיל לא היה מופתע והוא הכין את עצמו מראש לתגובה חריפה שכזאת. החברה בה גדל שמרנית מאוד ורבים בסביבתו האמינו כי הומוסקסואליות הייתה הפרעה נפשית. הוא עדיין זוכר את הכתבים שהתחננו לתגובה על הסערה הציבורית ואת התשובה שהוא נתן להם: "אני לא מאשים את האנשים שיוצאים נגדי. אני מאשים את הבורות שלהם בנושא". 

הנסיך ההודי מנוונדרה סינג גוהיל (צילום: SAJJAD HUSSAIN/AFP, GettyImages)
הנסיך ההודי מנוונדרה סינג גוהיל | צילום: SAJJAD HUSSAIN/AFP, GettyImages

הנסיך ההודי הקדיש מאז את חייו לקידום זכויות להט"ב במדינה. הוא הקים את קרן "לאקשייה", ארגון ללא מטרות רווח השואף לשפר את מצבה של הקהילה הגאה במדינת גוג'אראט בהודו, והוא עצמו נאבק לא מעט בסטיגמה על להט"ב. בשנת 2018 בית המשפט העליון בהודו ביטל את האיסור על הומוסקסואליות במדינה, מה שהוביל את גוהיל להסב ארמון המתפרש על פני 15 דונם למקלט עבור חברי וחברות הקהילה הגאה הפגיעים ביותר - אותו ארמון ממנו הוא גורש בעצמו אחרי שיצא מהארון.

זו הייתה סגירת מעגל עבור הנסיך הגאה, שנאלץ לחוות בחייו טיפולי המרה קשים שכללו עינויים ואף נכפה עליו להינשא לאישה, נישואים שלא החזיקו מעמד זמן רב. "ההורים שלי חשבו שזה בלתי אפשרי שאני הומו, בגלל שהתרבות בה גדלתי הייתה עשירה כל כך", הסביר. "לא היה להם מושג שאין קשר בין המיניות של מישהו לבין הדרך בה הוא גדל". 

הנסיך ההודי מנוונדרה סינג גוהיל ובן זוגו (צילום:  Chelsea Guglielmino/WireImage, GettyImages)
הנסיך ההודי מנוונדרה סינג גוהיל ובן זוגו | צילום: Chelsea Guglielmino/WireImage, GettyImages

ההכחשה של הוריו הובילה אותם למצוא עבורו "תרופה" בכל מחיר. במשך ארבע שנים הם כפו עליו מפגשים עם "מדריכים רוחניים". "הם פגשו רופאים וביקשו מהם לנתח את המוח שלי כדי להפוך אותי לסטרייט וגרמו לי לחטוף מכות חשמל", הוא נזכר, "כשזה לא עבד כמו שהם חשבו, הם שלחו אותי למנהיגים דתיים שציוו עלי 'להתנהג נורמלי', אבל כמובן שגם זה לא עבד". 

אחרי ארבע שנים של ניסיונות, הוריו הרימו ידיים והנסיך נותר עם טראומה ומדוכא. הוא מספר שאף חשב לשים קץ לחייו, אבל היציאה מהארון באותו ראיון היסטורי שחררה אותו. היום, טיפולי המרה בהודו עדיין חוקיים, פרט למדינה אחת. למרות שאין שום הוכחה כי הפרקטיקה המסוכנת הזו עובדת, היא נפוצה מאוד וגורמת ללהט"ב רבים במדינה לנזקים נפשיים קשים. 

כיום גוהיל נאבק בכל כוחו כדי לאסור טיפולי המרה בכל רחבי הודו. "זה חשוב שאנשים כמוני, שיש להם מוניטין מסויים בחברה, להיאבק. אי אפשר לעצור רק בגלל שהמדינה ביטלה את האיסור על הומוסקסואליות", אמר בהתייחס לעובדה שלמרות ההתקדמות, הסטיגמה והדעות הקדומות עדיין קיימות בחברה. יש לנו לא מעט מאבקים לפנינו - הזכות להינשא, הזכות לירושה, לאמץ. אני חייב להמשיך להיאבק". 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Prince Manvendra Singh Gohil (@manvendrasgohil)