שלוש שנים בלבד אחרי שגירושים הפכו חוקיים במדינה, האומה הקתולית האירופית הקטנה, שהיא ברובה מסורתית ושמרנית, הכירה בזכותם של זוגות חד מיניים להינשא.
לאחר שהאופוזיציה בחרה להימנע בהצבעה, העבירה הממשלה בראשות הלייבור את הצעת החוק ביום שני בערב. כאשר 39 חברי הלייבור הצביעו בעד החוק, ו-30 חברי המפלגה הלאומנית נמנעו. הנשיאה מארי לואיז קוליירו פרסה, שאמרה כי "אין לה בעיה" להעניק לזוגות חד מיניים איחוד אזרחי, צפויה לחתום על הצעת החוק בימים הקרובים.
בעקבות ההצבעה ארגנו פעילים להטב"ים חגיגת ענק מחוץ לבניין הפרלמנט בוולטה. "הקהילה במלטה מברכת על החוק", אמר ניל פלזון, מנהל ארגון זכויות האדם Aditus, "זהו יום של שמחה והקלה, יום גדול עבור הלהט"בים במלטה. סוף סוף, גם לזוגות חד מינייים מוענקת הזכות המשפטית שמגיעה להם. זהו רגע גדול לקהילה, רגע גדול לכל הארגונים הלא ממשלתיים שנלחמים למען זה במשך שנים, ורגע גדול לזכויות האדם במלטה".
ראש הממשלה, ג'וזף מוסקט תיאר את השינוי כרגע חשוב מאוד למלטה כשאמר: "זוהי המהות של שוויון, השיא של הערכים האירופים. זה גם מראה שעם רצון פוליטי, אפילו חברה שמרנית יכולה לשנות את עצמה באומץ".
במסגרת הצעת החוק יוענקו לזוגות חד מיניים כל הזכויות חוקיות המוענקות לזוגות הטרוסקסואלים נשואים, כולל אימוץ. החוק החדש, שיעוגן בחוקה של מלטה, מאפשר גם לטרנסג'נדרים ליצור איחוד אזרחי, ובכך הופך את מלטה למדינה הראשונה באירופה המגינה על זכויות טרנסקסואלים בחוקה.
"זוהי דרך ארוכה למלטה, ואנחנו מברכים את הפעילים שנלחמו כל השנים להכרה והגנה על אנשים טרנסג'נדרים" אמרה ג'וליה איהרט, מנכ"ל טרנסג'נדר אירופה.
עוד ב-mako גאווה: