>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?
שלשום צויין ברחבי העולם יום ללא אפליה, ולרגל האירוע העלה ארגון UNAIDS סרטון חדש ומרגש, בו 21 טרנסג'נדרים וטרנסג'נדריות מרחבי אסיה ומדינות האוקיינוס השקט מספרים על חייהם, על בריאותם ועל התקוות שלהם. הסרטון הופק על ידי ATPN (רשת הטרנסג'נדרים של אסיה והפסיפיק), בשיתוף פעולה עם ארגון UNAIDS, והוא מציג טרנסג'נדרים וטרנסג'נדריות המדברים על הקשיים איתם הם מתמודדים לאורך חייהם ומשתפים בתקוותיהם לזכויות טרנסג'נדרים בעתיד.
נאט קריפט, אחד האנשים האמיצים שחלקו את הסיפורים שלהם, אמר: "כשהייתי צעיר, הליכה לבית הספר היתה סיוט. אני הייתי קורבן להתעללות, נפגעתי ולא יכולתי לספר על כך לאיש, לא למורים ולא להורים, כי פחדתי להישפט או להיענש על ידם".
ברחבי אסיה ובאוקיינוס השקט נאלצים אנשים טרנסג'נדרים להתמודד עם הסטיגמה והאפליה שמונעת מהם זכויות אדם בסיסיות, ביניהם גם גישה לשירותי בריאות להם הם זקוקים, לרבות טיפול ב-HIV. כפי שהעיד דוריאן ויילד, אחד המשתתפים בסרטון: "אם אתה באמת חולה ואתה רוצה לקבל טיפול, אתה צריך להגיע למחלקת נשים, וזה דבר נורא, כי אף אחד לא רוצה לראות את הפרצוף שלי במחלקת נשים".
"אנחנו לא יכולים להיות פסיכולוגים, כי לא מקבלים אותנו ללימודים", מציינת משתתפת נוספת בסרטון, ואחרים מוסיפים: "אנשים קוראים לי ברחוב 'היי, איידס!", "בתאילנד אנחנו יכולים לעבוד רק כמאפרים או במופעי קברט", "אנחנו בסיכון לבעיות שכל נשים או גברים רגישים אליהם, אבל לא מקבלים את אותו הטיפול".
מנכ"ל UNAIDS מישל סידיבה קרא לאנשים לציין את יום ללא אפליה כדי לחגוג את הזכות של כולם לחיות חיים מלאים בכבוד לא משנה איך הם נראים, מאיפה הם באים או את מי הם אוהבים. "הזכות לבריאות והזכות לכבוד שייכות לכולם ועובדות יחד", אמר סידיבה, "אנחנו יכולים לשנות את עצמנו, את הקהילות שלנו ואת העולם שלנו כדי להגיע לאפס אפליה".
הסרטון הופץ בפייסבוק, יוטיוב, טוויטר ורשתות חברתיות אחרות בליווי התגית ZeroDiscrimination# על מנת להעלות את המודעות לאנשים בכל רחבי העולם.