ניל גסקל, תורם זרע בן 49 מבריטניה, תרם זרע במעבדת פוריות - ואז החליט לתבוע אותה. אתם בטח שואלים את עצמכם למה, אז ובכן, התכוננו: האדון גסקל הגיש את התביעה אחרי שגילה כי תרומתו עזרה לזוגות חד-מיניים להביא ילדים לעולם.
גסקיל פנה בשנת 2010 למכון הפוריות Care Fertility עם אשתו-דאז כדי לטפל בבעיות פוריות והזוג הצליח להביא לעולם שלושה ילדים, כולם בהפריה חוץ-גופית. הרופאים ציינו בפניו כי לזרע שלו יש "חוזק של סופרמן" ו"יכולת תנועה יוצאת מגדר הרגיל", מה שהופך אותו לתורם אידיאלי. המרפאה הציעה לו ולאשתו הנחה בטיפולים - לו רק יסכים לתת עוד תרומות זרע. הוא הסכים, אבל בתנאי אחד: שהזרע שלו לא יינתן לזוגות להט"בים.
"אני מבין שאנשים עשויים לחשוב שאני הומופוב או שאני נגד אמהות חד הוריות", אמר לדיילי מייל, "אבל זו ממש לא האמת. לא רציתי להפלות זוגות חד-מיניים, זה לא מסיבות דתיות ואני מסרב לקבל האשמות בגזענות. אני חושב על המשפחות האלה - על הילדים האלה - כל יום, כל הזמן. אבל עם הביולוגיה אי אפשר להתווכח - צריך גבר ואישה כדי ליצור ילד, ואם יוולדו ילדים מהזרע שלי - חובה שיהיו להם אבא ואמא".
גסקל תרם את זרעו ממש לפני שבית הנבחרים הבריטי העביר חוק האוסר על אפליה על בסיס נטייה מינית. כשהמרפאה קיבלה פניות מזוגות גאים לגבי הפריה חוץ-גופית, אפוא, היא לא היססה להציע את זרעו של גסקל. מהתרומות שלו נולדו 5 ילדים (כולל זוג תאומים אחד) לשלושה זוגות חד-מיניים, וילדים נוספים לאמהות חד-הוריות.
גסקל התוודע לגורל התרומות שלו בשנת 2016, בעקבות ביקורת ספרי חשבונות שנערכה במעבדה. "איבדתי כל תחושה, כל מה שהגיע אחר כך היה מטושטש", כך תיאר את תגובתו לחדשות. "במשך 14 שנים לא חשבתי שאהיה אבא, ועכשיו יש לי 16 ילדים".
גסקל טען שהגילוי הרס את נישואיו, וכי הוא ואשתו התגרשו לאחר קבלת החדשות. הוא הגיש את התביעה זמן קצר לאחר מכן - וזכה. בית המשפט החליט שלמרות החוק, האוסר על אפליה על בסיס נטייה מינית, מכון הפוריות לא היה צריך לתת את הזרע לזוגות גאים, מפני שההסכם עם גסקל נחתם לפני העברת החוק. גסקל פוצה בסכום בן חמש ספרות. "הייתי רוצה להחזיר את הזמן לאחור, שכל זה לא היה קורה, אבל עכשיו הדבר הכי חשוב הוא הילדים האלה", אמר. "אם גידלו אותם כמו שצריך, זה ישמח אותי עד השמיים. אבל אם היה להם קשה, זה ישבור לי את הלב".