אפשר לראות התקדמות לטובה ביחס ללהט"בים ברחבי העולם, אולם מהצד השני, תופעות מדאיגות של הומופוביה עדיין מתרחשות על פני הגלובוס. אתר התיירות "ספקטקולר וורלד", המיועד לתיירים גאים, אסף נתונים על 197 מדינות שונות ברחבי העולם ודירג אותם לפי 14 מדדים, כדי לבדוק מי המדינה הידידותית ביותר לקהילה הגאה, ולאן ממש לא כדאי להתקרב. המדדים הבאים זוכים לניקוד חיובי או שלילי – חקיקה נוגדת אפליה, שוויון בנישואים, אימוץ, זכויות הקהילה הטרנסג'נדרית, שוויון בגיל ההסכמה.
שאר המדדים מציינים ניקוד שלילי בלבד והם – השפעות דתיות, איסור נסיעה לנשאי HIV, חקיקה אנטי להט"בית, איסור בחוק על הומוסקסואליות, איסור על מצעדי גאווה, עוינות מצד המקומיים, רדיפות, רצח וגזר דין מוות. זוהי השנה הראשונה שמצטרף לרשימה מדד המשקף את יחס המדינה לקהילה הטרנסג'נדרית. הוספת המדד באה בעקבות השינוי שחל בשנים האחרונות בשיח הפנים קהילתי ומחוצה לו, על מאבק הקהילה הטרנסג'נדרית לשוויון.
בראש הטבלה דורגו יחד שוודיה וקנדה, וישראל עלתה מדרגה ודורגה במקום הרביעי יחד עם שוויץ. ארה"ב נמצאת במדרגה השישית, ודירוגה אף ירד משנה שעברה, במיוחד סביב סעיף היחס לקהילה הטרנסג'נדרית, בהתאם לשינויים שהעביר ממשל טראמפ. בנוסף, ארה"ב קיבלה מינוס נקודה במדד הרצח בעקבות הטבח במועדון הפולס ועליה במספר קורבנות הרצח מהקהילה הטרנסג'נדרית, רובן הגדול נשים טרנסג'נדריות בנות מיעוטים.
>> אנחנו יכולים לדעת עם כמה גברים שכבת
>> כך תלמדו לאהוב ולקבל את הגוף שלכם ב-7 שלבים
ברזיל גם היא ירדה כמה מקומות בטבלה בשל ריבוי התקיפות ומקרי הרצח של הומואים לסביות וטרנסג'נדריות. בתחתית הרשימה עם סכום של מינוס 16 נקודות נמצאות צ'צ'ניה ואיראן. מעט מעליהן נמצאת קמרון, מדינת המוצא של ביבי זהרה בונה, זוכת עונה 1 של מירוץ הדראג של רופול ומשתתפת בעונת האולסטארז הנוכחית.