>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?
בשנה שעברה, חודש וחצי לאחר שהתקבל החוק ההומופובי האוסר על יציאה מהארון בסנט פטרסבורג, החליטה המשטרה לעצור 17 ממשתתפי מצעד ה-1 במאי שהחזיקו דגלי גאווה. השנה נראה כי המחאה הייתה נחושה עוד יותר: יותר ממאה בני אדם, להט"בים וסטרייטים, לקחו חלק בגוש הגאה במצעד. המפגינים הניפו עשרות דגלי גאווה ושלטי מחאה, והיו אחת הקבוצות הבולטות במצעד השנתי של יום הפועלים.
"במצעד ה-1 במאי של השנה שעברה, כל מי שרק העז להניף דגל גאווה נעצר רק על עצם ההנפה", מסר ארגון הרשת הלהט"בית הרוסית בהודעה מטעמו. "היום, הגוש הגאה צעד בראש מורם עם עשרות דגלים, תוך שהוא מתעלם מהקריאות הרפות של המשטרה 'להפסיק את התעמולה'".
מנכ"ל הרשת הלהט"בית הרוסית, איגור קוצ'טקוב, אמר לקהל: "חברים, זהו בהחלט ניצחון! עוד לא ניצחנו במלחמה, אבל המאבק בהחלט מתקדם לטובתנו. זהו אינו מאבק להט"בי בלבד, אלא מאבק למען החירות והדמוקרטיה בפדרציה הרוסית כולה. שיהיה לכם 1 במאי שמח".
אמסטרדם: דגלי הגאווה הורדו לחצי התורן בעת ביקור פוטין
לפני כחודש ביקר נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, בבירת הולנד, אמסטרדם – וזכה לקבלת פנים בדמות מחאה מצדם של פעילי זכויות להט"ב.
"אנו מקווים כי מה שעשינו לפני מספר שנים בהולנד יגיע למדינות נוספות, ושגייז וסטרייטים יהיו שווים", אמר ג'וב כהן, ראש עיריית אמסטרדם לשעבר שקיים את טקס המחאה, לערוץ החדשות ההולנדי AT5.
כהן הוסיף: "אנשים אומרים כי לפוטין לא יהיה אכפת, זה אולי נכון אבל אנחנו שולחים מסר חשוב מאד לקהילה ההולנדית הגאה. גם ביניהם יש עדיין כאלה שחייהם לא קלים".
מחאה נגד הנשיא פוטין, על רקע ההומופוביה שמקדמת מפלגתו, התקיימה במקומות נוספים בהם ביקר. בשנה שעברה, בעת ביקורו של פוטין בירושלים, הפגינו עשרות פעילות ופעילים מהבית הפתוח לגאווה ולסובלנות אל מול מלון המלך דוד בו שהה.