"אני משחזר את הסיפור הזה בצער גדול", כותב איב סרג' (בתמונה בראש הכתבה), צעיר קמרוני שהותקף על ידי בני משפחתו, שניסו לגרום לו לחזור בו מהיציאה מהארון, וכשסירב – איימו שיציתו וישרפו אותו. "סירבתי להתכחש, והם החליטו שהגיע הזמן לצעד הבא, שהוא לשרוף אותי, כשעמדתי בעירום בתוך ערמת צמיגים... הם רוקנו את הדלק מאופנוע ושפכו אותו עלי":
סרג' ניצל, וסיפורו הוא רק אחד הסיפורים שמופיעים בחשבון האינסטגרם Where Love is Illegal – המקום בו אהבה אינה חוקית – של הצלם הניו זילנדי רובין האמונד. לפני שנתיים, יצר האמונד אתר בשם דומה, כפרויקט להעלאת המודעות למצבם של להט"בים מסביב לעולם. האמונד הוא צלם של הנשיונל ג'אוגרפיק, שמגדיר את עצמו "צלם זכויות אדם". עבודתו במגזין הטבע הסיעה אותו מסביב לעולם, והוא גילה עניין רב במדינות אפריקאיות, בהן נחשף בהדרגה למצבם המחפיר של גברים ונשים להט"בים במדינות עולם שלישי.
האתר הכיל תחילה את צילומיו שלו בלבד, אולם האמונד הבחין שאנשים פונים אליו עם תמונות וסיפורים אישיים, והחליט להפוך את הפרויקט לעולמי. כיום, גולשים מרחבי העולם מוזמנים לשלוח את סיפוריהם, והאתר צובר עוד ועוד עדויות מרתקות ומרגשות על החיים הלהט"ביים מסביב לגלובוס, ולחשבון האינסטגרם יש יותר מ-133,000 עוקבים. "רציתי שזה יהיה קמפיין מדיה חברתית מההתחלה", אמר הצלם לבאזפיד. "אנשים שחווים אפליה מכוונת מושתקים. גוזלים מהם את הקולות שלהם".
"אנחנו צריכות להעמיד פנים שאנחנו אחיות, כי באוגנדה, לסביות היא סטיה", מספרות ג' וק', שמצולמות רעולות פנים. כשחבורת גברים ניסתה להתחיל איתן במועדון והבינה שהן בנות זוג, הן אמרו לשתיים שהן צריכות להיאנס כדי להיפטר מ"הטיפשות הזאת" שהיא לאהוב אחת את השניה:
"עוניתי פעמים רבות בגלל הנטיה המינית שלי", כותב גולש בשם מוחמד מאזור המפרץ הפרסי, בטקסט שליווה תמונה של גבו המצולק. "זה התחיל כשהייתי בן 14. הדוד שלי היכה אותי בצינור ואיים עלי בסכין, אבל ההתעללות הרגשית היתה גרועה יותר – הוא כלא אותי במלונה... אני לא רוצה שזה יהיה הסוף שלי"
האמונד דואג לפרסם גם סיפורי הצלחה, בהם הסיפור של לורנזה, שלאחר שנים של נתק ממשפחתה האיטלקית המסורתית, יצאה בפניהם מהארון והתחתנה עם בת זוגה:
שלה, מלכת דראג ממלזיה:
שירין, פליטה טרנסג'נדרית מסוריה, שנמלטה מהמדינה לאחר ששהתה חודש שלם בכלא: