מעשי אונס, תקיפה ורדיפה יומיומית. מאז ההשתלטות המחודשת של הטאליבן על אפגינסטן, חייהם של להט"ב במדינה נמצאים בסכנה מתמשכת, כך עולה מדו"ח חדש של שני ארגונים הפועלים למען זכויות האדם שהתפרסם השבוע: משמר זכויות האדם ו-OutRight Action International.
"קשה לתאר עד כמה הרסני ומפחיד המצב", אמר ג'יי לסטר פדר, שותף בכיר למחקר ב-OutRight Action International בראיון ל-pinknews. "שוחחנו עם אפגניים ששרדו אונס ותקיפות על ידי המון זועם ושניצודו על ידי בני משפחתם, שכניהם ואפילו בני זוגם לשעבר שהצטרפו לשורות הטליבאן. אין להם שום תקווה שמוסדות המדינה יגנו עליהם, ולאלו שרוצים לברוח מהמדינה אין כמעט אפשרויות מהסיבה הפשוטה שגם אצל שכנותיה של אפגניסטן יחסים חד-מיניים נחשבים לעבירה פלילית".
לדו"ח המצמרר, כשכותרתו "גם אם תגיע לשמיים, נמצא אותך", התראיינו בתקופה שבין אוקטובר לדצמבר 2021 60 אנשים, שהסתכנו בבריחה מהמדינה, ועם כאלה שעדיין חיים באפגניסטן, כאשר חלקם נאלצו להתחתן עם בני המין השני.
אחד מהם הוא סמיאר וי, טרנסג'נדר בן 20, שרצה להימלט אך לא היה לו דרכון. כדי להשיג אחד כזה הוא יצטרך לנסוע לקאבול ולעבור דרך מחסומים של הטאליבן. "כבר 30 יום שהוא מתחבא בחדרו", נכתב בדו"ח, "אפילו טרנסג'נדרים שמזוהים כסיסג'נדרים יכולים להיחשף על ידי תעודת הזהות שלהם, בה נכתב המגדר שהוקצה להם בלידה". פעילת זכויות הנשים מרווה ט', תיארה כי על אף שהיא לסבית, היא נאלצה להינשא לחבר הומוסקסואל, לאחר שבזזו את ביתה והיא נסה על נפשה. "אם אמשיך להיות לבד הטליבאן עלול לעצור אותנו".
לא מעט להט"ב דיווחו כי גם אם הם מצליחים להימנע מאלימות, הם אינם מסוגלים להתפרנס ולרכוש לעצמם מוצרים חיוניים. "אני רוצה להדגיש שהרבה מאיתנו איבדו את עבודתם", סיפרה ניהאן, אישה טרנסית המתגוררת בקאבול. "הם לא יכולים לחזור לעבודות שהיו להם ואין עבודה אחרת שהם יכולים לעשות. הם מסתתרים, אבל אין להם מה לאכול". בדו"ח אף צוין כי בשל מעמד האישה הירוד באפגניסטן, כמה נשים לסביות וביסקסואליות לא יכלו להשתתף בבטחה בראיונות, או שאמרו שהן מפחדות מדי לעשות את זה.
מחברי הדו"ח קראו למדינות שכנות להשאיר את גבולותיהן פתוחים בפני אלו שמבקשים מקלט מדיני, וכתבו כי ממשלות ברחבי העולם צריכות להכיר בכך שלהט"ב אפגנים ניצבים בפני סיכון ממשי לרדיפה באפגניסטן עצמה ובמדינות השכנות לה, ולכן יש לזרז את בקשותיהם לפינוי וליישוב מחדש. "אפגניסטן מסוכנת עבורם", נכתב בדו"ח. "הממשלות של המדינות שבהן הם מבקשים מעמד פליט צריכות להכיר בכך שהחזרתם לא תהיה בטוחה בעתיד הנראה לעין".
את הדו"ח המצמרר יצרו שני הארגונים לאחר שפעילים הזהירו כי הצעת חוק חדשה נגד פליטים בבריטניה עלולה להקשות עוד יותר על חברי הקהילה הגאה באפגניסטן לקבל מקלט מדיני. הצעתה של שרת הפנים של הממלכה המאוחדת, פריטי פאטל, "להרתיע פליטים מכניסה בלתי חוקית לבריטניה ולסלק אנשים ללא זכות להיות בשטח המדינה – כדי להפוך את המערכת להוגנת יותר", שואפת לנקוט בגישה מחמירה.
על פי ההצעה, כל מי שייכנס למדינה בדרך בלתי חוקית עלול לקבל עונש מאסר של עד ארבע שנים. ליילה זאדה, מנכ"לית "הגירת קשת בענן", קבוצה המסייעת ללהט"בים אפגנים, אמרה בראיון ל"מורנינג סטאר" כי ההצעה "תפליל אנשים על כך שניסו לחפש ביטחון, ותקשה עליהם לבנות את חייהם מחדש".