טום דיילי (27), הספורטאי הבריטי שזכה במדליית הזהב האולימפית הראשונה שלו במשחקים האולימפיים שנערכו הקיץ בטוקיו, זכה לכבוד נוסף אחרי שהוכתר כ"ספורטאי השנה" של המגזין הגאה אטיטיוד. על הבמה, במהלך נאום התודה שלו, הכריז דיילי כי המטרה הבאה שלו היא להוביל לפסילת השתתפות מדינות בהן קיים עונש מוות ללהט"ב במשחקים האולימפיים או מאירוח של אירועי ספורט בינלאומיים. 

"זה מאוד חשוב לנסות להוביל לשינוי, יותר מאשר רק להאיר או להצביע על עניינים כאלה", אמר דיילי. "אני רוצה להפוך את זה למשימה הבאה שלי, בתקווה שזה יקרה לפני המשחקים האולימפיים בפריז 2024. אני רוצה להוביל לכך שמדינות האוסרות על הומוסקסואליות ומענישות להט"ב בעונש מוות, לא יוכלו להתחרות באולימפיאדה". 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Tom Daley (@tomdaley)

דיילי ציין כי באולימפיאדת טוקיו 2020 השתתפו יותר ספורטאים וספורטאיות להט"ב מחוץ לארון מאשר בכל האולימפיאדות הקודמות ביחד, אבל הדגיש כי למרות שיש התקדמות אדירה בנושא, במשחקים האולימפיים עדיין משתתפות עשר מדינות בהן קיים עונש מוות לגייז. 

האלוף האולימפי הוסיף כי יש לאסור על אותן מדינות לארח אירועי ספורט בינלאומיים והצביע על משחקי גביע העולם, מונדיאל 2022, הנערכים בקטאר. "אירועי גביע העולם ייערכו בקטאר, מדינה בה יש חוקים קיצוניים נגד להט"ב ונשים", הוא אמר. "אירועי ספורט לא אמורים להתקיים במדינה אשר מפלה זכויות אדם בסיסיות. זאת הולכת להיות המשימה שלי עכשיו - לשנות את זה". 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Tom Daley (@tomdaley)

על פי פרסום של קרן "כבוד האדם" הבריטית, ישנם 11 מדינות בעולם בהן קיים עונש מוות על יחסי מין חד-מיניים, ביניהן איראן, סעודיה, סומליה, פקיסטן, אפגניסטן, תימן וקטאר. קטאר, לדוגמא, מוקמה במקום השמיני ברשימת המדינות המסוכנות ללהט"ב של מגזין פורבס, והעונשים על הומוסקסואליות בה נעים בין מאסר ממושך, הלקאות ועונש מוות. 

ממשלת קטאר החליטה בשנה שעברה לציית לכללי פיפ"א המקדמים סובלנות והכלה והודיעה כי תאשר הנפת דגלי גאווה באצטדיונים במהלך המשחקים. עם זאת, מנכ"ל מונדיאל 2022, נאסר אל-חאטר, מסר בהודעה לעיתונות כי המדינה מצפה מהמבקרים "לכבד את התרבות שלנו".