תופעה חדשה ומעצבנת באפליקציית ההכרויות גריינדר: משתמשים רבים מדווחים כי הם נחסמים על ידי האפליקציה ללא כל סיבה נראית לעין, כך נטען בכתבה שעלתה במגזין Instict. המשתמשים טוענים שלא עשו שום דבר יוצא דופן לפני שנחסמו ושכל פניותיהם לצוות התמיכה של האפליקציה בבקשה להסביר את החסימה נותרו ללא מענה.
חלק מהגברים שנחסמו דיווחו שהדבר קרה מיד אחרי ששלחו תמונות עירום - אבל היי, גריינדר זו אפליקציית הכרויות מבוססת מרחק, שמיועדת גם (או בעיקר) לסטוצים. בנוסף, בפרופיל קיימת אפשרות לציין במפורש האם המשתמש מעוניין לקבל תמונות עירום ממשתמשים אחרים, וגם אם התשובה חיובית, תמונות עירום נשלחות אך ורק בצ׳אט הפרטי ולא חשופות לכלל המשתמשים, כך שאין חריגה מתנאי השימוש בפלטפורמה.
לבינתיים, הספקולציות ברשתות חוגגות. "לאחרונה התחלתי להתלבש כאישה, וכנראה שנחסמתי כי עניתי למלא הודעות של אנשים בבת אחת", כתב אחד מהגולשים, שמנחש כי קיימת באפליקציה אפליה כלפי קרוסדרסרים, מלכות דראג וטרנסים, "תיבת ההודעות שלי מלאה מה-9 בספטמבר. אני לא יכול לשלוט על מי ירצה לשלוח לי הודעה".
כשמשתמש עונה להודעות של כמה משתמשים בזמן קצר מאוד, המערכת עלולה לזהות אותו כרובוט ששולח הודעות ספאם ולחסום אותו. אבל מצד שני, אם זה המצב - למה שצוות האפליקציה לא יענה לבקשת ההסבר שנשלחה ידנית על ידי אותו משתמש?
משתמש אחר, שגילה שהבעלות על גריינדר עברה ביולי האחרון לחברה אמריקאית הממוקמת בלוס אנג׳לס, שם לו למטרה לגלות למה הוא נחסם, אלא שהפעילות הזו גרמה גם לכתובת ה-IP שלו להיחסם, כך שהוא לעולם לא יוכל לפתוח חשבון חדש. "זה מטורף. הם חסמו אותי ולא נותנים סיבה", כתב, "נכנסתי ללינקדאין וכתבתי למנכ"ל החדש שלהם, שהוא סטרייט. גריינדר נקנתה על ידי שלושה גברים סטרייטים!".
כתב Instinct פנה לגריינדר לבקשת תגובה, אך לא קיבל מענה. עם זאת, יש לציין שלפי דירוג משתמשים, לגריינדר יש את אחד משירותי הלקוחות הגרועים ביותר בתחום. כאילו שזה לא מספיק, גריינדר הסתבכה בשערוריות נוספות לאחרונה, למשל בהעברת מידע אישי על משתמשים (כמו סטטוס ה-HIV שלהם) לחברות צד שלישי.
אלו לא הצרות היחידות שיש לגריינדר בימים אלו - אם אתם משתמשים באפליקציה, בטח שמתם לב שבתקופה האחרונה היא מלאה בחשבונות מזויפים, ניסיונות התחזות ובוטים. כל אלה, בשילוב המחיר הגבוה של שירות הפרימיום, גורמים לנטישה המונית של משתמשים לטובת מתחרות כמו Scruff, Manhunt, Prowler ו-Hornet. למרות שאת כל האפליקציות האלה אפשר להוריד גם בישראל, האלטרנטיבה הפופולרית היחידה בישראל היא האפליקציה הישראלית אטרף, שעובדת באופן דומה, אך רוויה בבאגים ומיועדת רק לקהל ישראלי - מה שמוריד מהפרק תקשורת עם תיירים הנמצאים בישראל, או עם מקומיים במהלך טיול בחו"ל.
תופעת חסימות דומה התרחשה (וממשיכה להתרחש) גם כאן בישראל, אלא שכאן מדובר במטרידן תל אביבי המציג את עצמו בשם נמרוד, שהצליח להביא לחסימת עשרות פרופילים בשנים האחרונות. גם אז פנתה מערכת mako לחברה כדי לקבל את תגובתה, אך ללא מענה.