בחסות ממשלת מלזיה, הושקה בחנות האפליקציות של גוגל, "גוגל פליי", אפליקציה המתיימרת "לסייע ללהט"ב לחזור לנורמליות". את היישומון החדש, שנקרא "היג'רה דירי - הומוסקסואליות", יצר המשרד לפיתוח האסלאם של מלזיה, ועל פי התיאור בחנות הוא כולל "הצעות, רעיונות, הסברים ופרשנויות, על מנת לסייע למשתמשים להתגבר על בעיית ההומוסקסואליות".
האפליקציה עצמה היא למעשה ספר אלקטרוני, שנכתב לכאורה על ידי גבר מוסלמי, "הומו לשעבר", בו הוא מתאר כיצד "התגבר על הדברים שגרמו לו לבצע את החטא הזה, ואיך לשאת את הנטל של קיום חטאים חד-מיניים בעבר". נוסף על כך, האפליקציה קיבלה את הדירוג E, המצביע על כך שהיא מיועדת "לכל הגילים".
אך יותר מדאיג מעצם קיומה של האפליקציה הזו היא כמות המידע שהיא אוספת על המשתמשים, במדינה בה העונש על קיום יחסי מין חד-מיניים הוא עד 20 שנות מאסר והלקאות בפומבי. יותר מכך, על פי דיווחים של משמר זכויות האדם, במלזיה זהו אינו מחזה נדיר לראות פורעי חוק מענים ומוציאים להורג להט"ב.
אידריס אחמד, השר האחראי על המחלקה לפיתוח אסלאמי, הודיע בשנה שעברה כי הקים "כוח משימה מיוחד" כדי לחזק את האכיפה נגד להט"ב במדינה. "אנחנו צריכים לחזק אכיפה של חוקים קיימים, בזמן שפעילי להט"ב מקדמים אורח חיים רעיל באופן חופשי ברשתות החברתיות", אמר בינואר 2021. "צריך לעשות זאת במאמץ גדול, כדי למנוע מנורמליזציה של להט"ב להשתלט על התרבות שלנו ולרסק את מוסד המשפחה".
כשזו המדיניות הממשלתית, אין זה לא מפתיע כי האפליקציה בחסות הממשלה דורשת גישה לזהות המשתמש, רשימת אנשי הקשר שלו, נתוני המיקום, התמונות, המצלמה המיקרופון ואפילו מידע על חיבורי הווי-פי שלו.
מאז הושקה, האפליקציה זכתה לביקורות חריפות בחנות, אך נכון לעכשיו היא עדיין זמינה להורדה. "למה ספרון צריך גישה למידע? אתם מנסים לעקוב אחרי הומואים?", תהה גולש אחד, ואילו אחר כתב: "זו אפליקציה בחסות ממשלתית לטיפולי המרה. אני מאמין כי לתוכנה שמלאה בכל כך הרבה בורות ושנאה אין מקום בגוגל פליי, או בכל מקום אחר".
לאחר הפרסום, הודיעה חברת גוגל העולמית כי השעתה את הישומון מחנות האפליקציות שלה. "בכל פעם שמדווחים על אפליקציה, אנחנו חוקרים האם היא מפרה את הנהלים שלנו", מסרו מהחברה. "אם אנחנו מגלים שאכן כך הדבר, אנו נוקטים בצעדים על מנת לשמור על חוויה אמינה עבור כולם".