דון הנרי (52), אמא לילד.ה א-בינארי.ת בת 21, החליטה להפתיע את הילד.ה עם כרטיס טיסה במתנה וניסתה לרכוש אחד כזה באתר "דלתא איירליינס", אחת מחברות התעופה הגדולות בארצות הברית. למרות שדלתא, יחד עם שאר חברות התעופה המרכזיות במדינה, הכריזו כבר לפני שלוש שנים על כוונתן לעדכן את אפשרויות ההזמנה והתאמתן גם לנוסעים.ות מהקהילה הא-בינארית, היא גילתה שהיא חייבת לבחור בין "זכר" ו"נקבה".
האם פנתה לטוויטר וצייצה ארוכות על הקשיים והבעיות בהן נתקלה במהלך הניסיון לרכוש כרטיס טיסה בודד. במסמכים הרשמיים של הילד.ה, שהעניקה לה המדינה המכירה במגדר הא-בינארי, מופיע הסמן X, אך למרות זאת אפשרות זו לא מופיעה באתר החברה. היא פנתה למפקח של חברת התעופה, שהפנה אותה למדיניות החברה המכירה רק במגדרים בינאריים.
"אני חייבת לתקן את זה, לא רק עבור הילד.ה שלי, אלא עבור כל מי שמחזיק בתעודת זהות משפטית עם סמן X", כתבה הנרי, שקיוותה כי השיח יוביל לשינוי בחברות התעופה. "התקווה שלי היא שהלחץ על חברות התעופה יעשה את זה. למרות שהמפקח אמר שזה לא נכון, נדמה שאנשים א-בינאריים לא מורשים לטוס עם החברה, מכיוון שהמדיניות שלה הופכת את זה לבלתי אפשרי. זו אפליה".
כשנשאל על היעדר האופציה הא-בינארית בתהליך הזמנת הכרטיס, הסביר דובר חברת התעופה כי השינוי עליו הודיעה החברה בעבר מתעכב משום שהדבר דורש התערבות של מחלקות רבות. הוא הוסיף כי העדכון יגיע כבר במהלך השנה הקרובה והדגיש את מחויבותה של החברה לקהילה הגאה. "דלתא איירליינס תומכת גאה וותיקה בקהילת הלהט"ב. מאז פרוץ מגפת הקורונה למדנו איך לנווט בסביבה משתנה, אבל עכשיו חזרנו למסלול ובשנה הקרובה נוכל להציע אפשרות מגדרית א-בינארית במערכת ההזמנות שלנו".
בינתיים, מנהל ביטחון התחבורה של החברה, אשר מפקח על הטיסות, ביקש מהנוסעים להשתמש בשם ובמין המופיעים בתעודת הזהות הממשלתית של הנוסעים.ות, והבטיח כי קצין מטעם מנהל אבטחת התחבורה יבטיח כי הזיהוי והעלייה למטוס יותאמו לסיטואציה כבר במהלך שלב הבידוק הביטחוני.
ג'וש בלוק, עורך דין בפרויקט הלהט"ב והאיידס של האיגוד האמריקאי לחירויות אזרחיות, אמר כי המדיניות הנוכחית של דלתא ושאר חברות התעופה הגדולות בארצות הברית מפלה. "זו בעיה שהן לא מתאימות את מערכת המחשוב למציאות, בה יש אנשים עם מסמכים ממשלתיים רשמיים המכירים בזהות המגדרית שלהם", אמר. "אם לחברת תעופה יש מדיניות שמונעת זאת, זה מפר באופן ברור את הזכויות שלהם".
למרות זאת, לאם שהציתה את הדיון מחדש, אין כוונה בשלב זה לנקוט בצעדים משפטים, והיא הביעה תקווה כי השיח המתעורר יוביל לשינוי לו מחכים חברי הקהילה הא-בינארית כבר שלוש שנים.