צבא ארה"ב יאפשר שירות גלוי של טרנסג'נדרים

ארה"ב מתקדמת לקראת צעד היסטורי נוסף לאחר אישור הנישואים הגאים - הפנטגון הודיע השבוע כי הוא עובד על תכנית שתאפשר שירות גלוי של טרנסג'נדרים וטרנסג'נדריות בצבא ארה"ב.

"התקנות הנוכחיות בנוגע לשירות הצבאי של טרנסג'נדרים אינן תואמות את ההווה ויוצרות אי ודאות המסיחה את דעתם של המפקדים ממשימות הליבה", אמר שר ההגנה אשטון קרטר, "יש לנו חיילים טרנסג'נדרים בים, באוויר וביבשה, פטריוטים אמיתיים שנפגעים מהגישה הלא מעודכנת, מבלבלת ולא עקבית, המנוגדת לערכי השירות שלנו".

קרטר אישר כי הורה על הקמת ועדה שתבחן בחצי השנה הקרובה את מוכנות הצבא לקבלתם של טרנסג'נדרים לשורותיו, וכן תבחן מחדש את כל השחרורים הכפויים שנעשו בשנים האחרונות של כל החיילים שהצהירו על אי הלימה מגדרית.

לוחם טרנסג'נדר בצבא ארה"ב
לוחם טרנסג'נדר באפגניסטן

במהלך ששת החודשים הללו יתבקשו ראשי הענפים השונים לשנות את התקנות המנהליות, החוקיות והרפואיות, שליוו את האיסור על שירות של טרנסג'נדרים מאז שנות השבעים, ולהתאימן למדיניות החדשה.

"ההצהרה היום מבורכת לא רק עבור 15,500 הטרנסג'נדרים המשרתים כיום, אלא עבור כל אמריקה", אמר אהרון בלקין, שהוביל את המחקרים שהוכיחו כי אין כל מניעה לשירות גלוי של טרנסג'נדרים בצבא, "על הפנטגון לפעול במהירות על מנת להחליף את האיסור במדיניות מכילה, תוך שהוא נעזר במחקרים ובניסיונם של 18 צבאות מרחבי העולם שכבר מאפשרים זאת (בהם ישראל)".

 

המכון הלאומי לבריאות חוקר: מדוע לסביות בסיכון גבוה להשמנת יתר

המכון הלאומי לבריאות, המשמש סוכנות של משרד הבריאות האמריקאי, הוציא יותר מ -3.5 מיליון דולר על מנת ללמוד את "אחד מנושאי בריאות הציבור המשפיעים על ארה"ב כיום" כהגדרתו - מדוע 75% מהלסביות סובלות מהשמנת יתר?

"השמנת יתר היא אחד מנושאי בריאות הציבור הקריטיים ביותר המשפיעים עלינו היום", נכתב בהסבר למענק שניתן לצורך המחקר, "פערים תרבותיים, כלכליים וחברתיים המובילים להשמנה מקבלים תשומת לב גוברת, אך יחד עם זאת, לאחרונה גילינו כי ניתן לקשר השמנת יתר גם למגדר ונטייה מינית", לדברי החוקרים,  נשים הנמצאות במיעוט בשל נטייתן המינית מושפעות באופן לא פרופורציונאלי על ידי מגפת ההשמנה, עם נתונים לפיהם כמעט שלושה רבעים מהלסביות סובלות מעודף משקל או מהשמנת יתר, בהשוואה למחצית מהנשים ההטרוסקסואליות. בנוסף, אצל גברים הטרוסקסואלים הסיכון להשמנת יתר הוא כפול מאצל גברים הומואים".

מאז נחשף המחקר לראשונה בשנת 2013, המימון שלו יותר מהוכפל. השנה קיבל הפרויקט תוספת תקציב של  658,485 דולר, מה שמביא את סך השקעה בפרויקט לסכום כולל של 3,531,925 דולר. אך למרות ההשקעה הגבוהה, המחקר עדיין לא הניב מידע חדש לגבי השאלה מדוע שיעורי ההשמנה גבוהים יותר אצל לסביות.

"אני הייתי אומרת שזה הבדל תרבותי", כתבה אחת הגולשות באתר בו התפרסם נושא המחקר, והסבירה: "במידה מסוימת אנחנו כבר מאתגרות את נורמות הגוף והמיניות, אשר רבות מהן מתייחסות לנשים הטרוסקסואליות, ויש להן פחות השפעה על הדרך בה נשים לסביות וביסקסואליות רואות את עצמן. אנחנו לא מנסות לרצות את הגברים, ולכן יש מקום ליותר התנגדות לציפיות החברתיות בנוגע למשקל".

 

תנועת הצופים הסירה את האיסור על מדריכים להט"בים

הוועד המנהל של תנועת הצופים של אמריקה (BSA) אישר פה אחד את ההחלטה לבטל את האיסור ארוך השנים שהטיל הארגון על העסקת מדריכים הומואים וביסקסואלים בוגרים, ולאפשר לכל יחידת צופים להגדיר את המדיניות שלה.

בהצהרה שנמסרה ביום שני, מסר הארגון כי ההחלטה אושרה על ידי 17 חברי הוועד המנהל והיא תהפוך למדיניות רשמית ברגע שתאושרר על ידי 80 חברי מועצת המנהלים של הארגון בישיבתה שנקבעה ל-27 ביולי.

צופים בארה"ב (צילום: רויטרס)
תנועת הצופים | צילום: רויטרס

ההחלטה תוביל למניעת אפליה על בסיס נטייה מינית בהחלטות מועצת התעסוקה ותאפשר למדריכים הבוגרים שבעבר נבעטו החוצה בשל נטייתם המינית, להתחיל מחדש.

לפני שנתיים, הצביעו כ- 1,400 חברי המועצה הארצית של ארגון ה- BSA לסיים את האיסור על להט"בים צעירים מלהשתתף בפעילויות התנועה, אבל יחד עם אותה החלטה חזרו ואישרו את המדיניות המפלה נגד מדריכים ומנהיגים להט"בים בוגרים.

"ההצבעה מסמנת את תחילת הסוף של האיסור בן עשרות השנים על מדריכים להט"בים כמו שתי האימהות שלי", אמר מנכ"ל 'צופים לשוויון' זאק ווילס, "במשך עשרות שנים האיסור של תנועת הצופים באמריקה על העסקת מדריכים בוגרים להט"בים הייתה דוגמה להומופוביה מוסדית מפורשת ומתנשאת, באחד מהארגונים האזרחיים החשובים והמוכרים ביותר באמריקה". ווילס סייג את השמחה ואמר ששינוי המדיניות רחוק מלהיות מושלם, מפני שהוא משאיר את אפשרות ההחלטה לכל יחידה באופן עצמאי, מה שאומר ששותפים דתיים של הארגון עדיין יהיו רשאים להמשיך ולהפלות הומואים בוגרים, מה שמקשה להפריז בחשיבותה של ההכרזה.