נאומו של ראש הממשלה נתניהו באו"ם, בו הזכיר את היחס לו זוכה הקהילה הגאה בישראל, עורר מחדש ויכוח ישן על השימוש בקהילה הגאה על מנת להציג את ישראל כמדינה נאורה וליברלית. יש כאלה החושבים שלביבי אין זכות להתייחס לקהילה הגאה בנאומיו בחו"ל כל עוד הוא לא מתייחס אליה גם כאן בארץ, ומנגד יש כאלה שחושבים שראוי שביבי יקבל את הקרדיט על מצבה ההולך ומשתפר של הקהילה.
בראיונותיו בתקשורת הישראלית, ראש ממשלת ישראל נמנע מלדבר על מתן שוויון זכויות לקהילה הגאה. בניגוד אליו, ראש ממשלת בריטניה, דיוויד קמרון, לא מפחד לומר שאין לו בעיה עם הומואים ולסביות, גם לא כשהם מתנשקים בציבור, ושהוא אפילו מאמין שהם צריכים להתחתן וליהנות ממוסד הנישואין.
צפו בראיון (השאלה על ההומואים מגיעה בדקה 10:00):
בשיחה בתכנית Newsnight עם המארח ההומו אוון דייוויס, התבקש ראש ממשלת בריטניה להתייחס בפשטות לתרחישים אופייניים שיעזרו להבין האם הוא מודרני או שמרני מבחינה חברתית.
דיוויס הציג בפני ראש הממשלה סיטואציה בה הוא רואה שני גברים נשואים טריים מתנשקים בפארק ציבורי, האם זה יראה בעיניו 'מתוק' או 'בלתי הולם'?
"לא, זה בסדר. אני מאוד ברור לגבי הנושא, וזה מקום שבו אני יכול לשלב ערכים מסורתיים ומודרניים", אמר קמרון. "אני מאמין במשפחה ואני מאמין בנישואים. אני חושב שנישואין הם מוסד נהדר ואני חושב שגם גברים צריכים להיות מסוגלים להינשא זה לזה וגם נשים צריכות להיות מסוגלות להינשא זו לזו" .
הוא הוסיף: "אם אני יכול לנשק את אשתי בציבור אני לא מבין למה אתה לא יכול לנשק את בעלך בציבור".
בנוסף לנושא זה, קמרון גם נשאל אם הוא רוצה שילדי בריטניה ילמדו משקלים בקילוגרמים או בפאונדים ואונקיות, ובחר באפשרות השנייה. הוא גם אמר שאם חברה בריטית צריכה לבחור בין עובד בריטי ממוצע לבין עובד לטבי טוב מאוד, הוא היה מעדיף שהחברה הבריטית תעסיק עובדים בריטים.
דייויס השתמש בשאלות כדי להדגיש את ניסיונותיו של קמרון לאחות את הקרע בין שני הצדדים, המודרניים ושמרניים מבחינה חברתית, של מפלגתו.
"נתת לנו תשובה קונסרבטיבית אחת שהיא פאונדים ואונקיות, תשובה אחת מודרנית שהיא שהומואים יכולים להתנשק בפומבי, ואחת שהיא קצת ישיבה על הגדר", סיכם דיוויס את הראיון, "לא ברור לי באיזה צד של הגדר אתה נמצא והסכנה היא שאתה לא יכול לשבת באמצע".