מצעדי הגאווה ברחבי ארה"ב צפויים למשוך השנה מליוני משתתפים. רק שבועיים וחצי עברו מאז הטבח הנורא באורלנדו שזיעזע את אזרחי המדינה, הכאב טרם שכך והזעם על מעמדם החוקי של כלי הנשק נשאר אחד הנושאים החמים באמריקה.
>> שוטר הציע נישואים לבן זוגו השוטר במצעד הגאווה בלונדון
>> תתחדשו: מקלדת האימוג'י הגאה הראשונה
לפי המארגנים של מצעד הגאווה בניו יורק השתתפו בו קרוב ל-2 מיליון צועדים. הטבח באורלנדו הפך את האיום על הקהילה הגאה ממשי מתמיד, ארגוני המשטרה וכוחות הבטחון בארה"ב פעלו בכוננות מוגברת השנה. בתקשורת הודיעו כי לא התקבלו איומים, ולמרות זאת בניו יורק נפרשו כוחות הביטחון ברכבת התחתית, במסוקים באוויר, על נהר ההדסון ועל גגות המבנים בסביבת האירוע. בסן פרנסיסקו המשתתפים עברו בידוק ביטחוני בכניסה למתחמי האירועים.
כמחוות כבוד לקורבנות הטבח, בניו יורק השנה נשאה הבמה המובילה במצעד את ברברה פומה, הבעלים של מועדון הפולס ואת נימה באהרמי, מצוות הניהול של המקום. כתום הוא הצבע הלא רשמי של העיר אורלנדו, ורבים מהמשתתפים בניו יורק החזיקו דגלים כתומים עם פס בצבעי הקשת או בנדנות כתומות.
המצעד הניו יורקי התחיל בבניין האמפייר-סטייט והמשיך את דרכו מטה אל עבר גרינוויץ' ווילג', נקודת היעד הסופית היתה כמובן בבר "סטונוול-אין", ממנו הכול התחיל בעצם. שם החלו להתגבש לראשונה תנועות למען זכויות להט"בים ב-1969.
השבוע הכריז נשיא ארה"ב ברק אובמה על "סטונוול-אין" כאנדרטה לאומית למען התרומה של להט"בים אמריקאים - לשוויון זכויות, לסובלנות ולפעילות פוליטית כדרך שינוי לטובה. ליד המבנה הוקמה אנדרטה לזכר קורבנות הטבח באורלנדו. מצעדי גאווה נוספים יערכו בסוף השבוע הקרוב בערים: אוקלהומה, מינאפוליס, סינסנאטי, אוהיו, לקסינגטון, קנטאקי, נאשוויל, טנסי, אומהה ונברסקה.
וכמו בכל שנה, גם השנה האמפייר-סטייט נצבע באורות בצבעי הקשת:
>> האם כל ההומופובים באמת הומואים? מדעית הוכח שכן
>> האדם הראשון שאינו זכר ואינו נקבה - באופן חוקי