בנט קספר-וויליאמס (37), גבר טרנסג'נדר מלוס אנג'לס, השלים עם הזהות הטרנסית שלו לפני עשר שנים, והחל הליך להתאמה מגדרית שלוש שנים לאחר מכן. את זוגו, מאליק, הוא הכיר לאחר השינוי הגדול, וכמו זוגות רבים, הם התחתנו והחליטו להקים תא משפחתי.
השניים שקלו את כל האופציות העומדות לרשותם, ולמרות שהמשמעות הייתה הפסקת הטיפול ההורמונלי אותו נטל במשך מספר שנים, החליט בנט שהדרך הטובה ביותר עבור שניהם תהיה לשאת את הילד בעצמו. ואכן, זמן קצר אחרי שהחלו לנסות הוא נכנס להריון, ובנם הבכור הדסון נולד בניתוח קיסרי באוקטובר בשנה שעברה.
View this post on Instagram
את החיים הזוגיים והמסע המשותף שלהם בדרך למשפחה תיעדו בנט ומאליק ברשתות החברתיות. בנט, שעבר ניתוח להסרת שדיים שנתיים אחרי שהתחיל טיפול הורמונלי, סיפר בפירוט על ההחלטה שלא לעבור ניתוח תחתון. "מעולם לא הייתה לי דיספוריה על שום חלק בגוף שלי ועדיין אין לי", כתב. "אבל זאת הייתה הקלה עצומה להיפטר מהשדיים, כמו משקולת ענקית שירדה לי מהכתפיים. זה היה מאוד משחרר. הרגשתי שזה משהו שאני צריך לעשות, אבל אף פעם לא שנאתי את החזה שלי כמו חלק מהגברים הטרנסים. מבחינתי, זה היה הסוף של תהליך ההתאמה. אני לא אעבור ניתוח תחתון ואני לא חווה דיספוריה בנוגע לחלק הזה בגוף שלי".
ועדיין, ההחלטה להיכנס להריון בעצמו לא הייתה פשוטה עבור בנט, אם כי הדרך לימדה אותו דבר אחד או שניים. "תמיד ידעתי שזאת אפשרות, שהגוף שלי יכול להיכנס להריון, אבל זה לא משהו שרציתי לעשות, עד שלמדתי להפריד בין התפקוד של הגוף שלי לכל מושג של מגדר", הסביר. "ברגע שלמדתי לחשוב על הגוף שלי ככלי ולא כאסופה של סטריאוטיפים מגדריים, הבנתי שאני יכול להיות הבן אדם שאני וגם להביא ילד לעולם".
View this post on Instagram
בנט המשיך והסביר שלא כל אישה יכולה להיכנס להריון, ולכן לדעתו החברה צריכה להפסיק לחבר בין המושגים "אמהות" ו"נשיות". "אף אחת לא יודעת אם היא יכולה להיכנס להריון או לא עד שהיא מנסה", הסביר. "העובדה שיש רחם לא הופכת התעברות לעובדה מוחלטת. בגלל זה חשוב שהחברה צריכה להפסיק להגדיר 'נשיות' יחד עם 'אמהות', כי זה לא נכון שכל הנשים יכולות להפוך לאמהות, או שכל האמהות הן אלה שיולדות את הילדים שלהן, או שכל האנשים שחווים לידה הם 'אמהות'. אף אחד מהדברים האלה הוא לא אמת אוניברסלית".
וזו הסיבה בגללה בנט שומר טינה לצוות בית החולים בו ילד את בנו, אשר פנה אליו פעם אחר פעם בלשון נקבה, זאת למרות שאי אפשר לטעות לגבי המגדר שלו. "הדבר היחיד שעורר בי דיספוריה לגבי ההריון היה פנייה בלשון נקבה", הסביר. "אפילו עם זקן מלא, חזה שטוח וסימון 'זכר' בכל התעודות שלי, הם לא הצליחו להפסיק לקרוא לי 'אמא' או 'גברת'. שום דבר בהריון הזה לא הרגיש לי 'נשי'. למעשה, אני חושב שלשאת ילד בזמן מגפה ולהתמודד עם כל בתי החולים, הבדיקות והפגישות לבד זה הדבר הכי קשוח ואמיץ שאי פעם עשיתי. שום דבר לא מרגיש מעצים יותר מאשר להגיד שאני אבא שיצא את הילד של עצמו".
View this post on Instagram
בנט מספר שהדבר שהכי מרגש אותו בהורות היא לראות את בנו הדסון מגלה דברים חדשים. "כשהוא מגלה משהו הוא רץ אלי וצועק 'דאדא'. אלו הרגעים הכי טובים", אמר והוסיף: "ילדים לא רואים את העולם עם דעות קדומות כמו מבוגרים. עבור הבן שלי, אין שום דבר יותר טבעי מאשר לגדול עם דאדא ופאפא. כשהוא יהיה מבוגר מספיק, הוא גם ילמד שדאדא היה זה שסחב אותו וטיפל בו כדי שהוא יוכל לבוא לעולם הזה. ילדים רואים אהבה, סבלנות ומחויבות. הבן שלי יקבל את זה שהוא בא ממני בלי ספר, בדיוק כמו שהוא מקבל את האהבה והיופי שסביבו - בזרועות פתוחות".