מבלי שנחשף השם או המין הביולוגי, התקשורת האוסטרלית מדווחת על שינוי המין המוקדם ביותר שנודע לציבור - עוד לפני גיל גן. בתמיכה מלאה מצד רשויות הרווחה והבריאות של אוסטרליה, המעבר מתוכנן לקחת כשנה, ולהגיע לכדי סיום עם כניסתו/ה לבית הספר בשנה הבאה.
>> בגיל 63: דוגמנית העל חושפת את זהותה האמיתית
>> "החלטתי שאני עושה ניתוח לשינוי מין, ואם לא - אתאבד"
ההחלטה נעשתה בידי ההורים כדי לכבד את רצון הילד/ה ובתיאום עם מומחים רפואיים למגדר. למרות זאת יש טוענים שהשינוי נעשה מוקדם מדי. בראיון למירור הבריטי, הפסיכולוגית הקלינית רוז קנטל טוענת שזה "לחלוטין מוקדם מדי". "אני לא הייתי ממהרת לתוך זה, ואני חושבת שפסיכולוגים אחרים היו אומרים אותו דבר. הכל נחשב להתפתחותי בגיל הזה".
למרות הסתייגויות קלות, פעילים טרנסג'נדרים רבים מסכימים שקיים הבדל מהותי בין ילד/ה עם דיספוריה מגדרית לבין צורות אחרות של נזילות מגדרית. בדיספוריה מגדרית הכוונה למצב שבו יש חוסר התאמה בין הזהות המגדרית של הפרט לבין הזהות המגדרית שמכתיבה הסביבה בהתאם לצרכים, למין הביולוגי של הפרט או לצרכי הסביבה.
"מנסיוני ילדים עם נטייה חוצת מגדרים חזקה בדרך כלל צודקים", מעידה הפעילה לזכויות טרנסג'נדרים קת'רין מקגרגור. היא מוסיפה לפרט את ההבדלים בין ילדים ש"מעמידים פנים" שהם ילדות ולהיפך, לבין מקרים של דיספוריה מגדרית: "ההבדל הוא עצום בין לעשות כאילו ובין להרגיש בכל חלק מההוויה שהן/ם בגוף הלא נכון".