>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?
היא הייתה הראשונה שהגיעה לחלל ותרמה רבות מכישוריה להתקדמות תכנית החלל האמריקנית – עד שנפטרה ביום שני לאחר מאבק ממושך במחלת הסרטן, והיא בת 61.
רייד נולדה בלוס אנג'לס בשנת 51' ולמדה פיזיקה ואנגלית באוניברסיטה לפני שנעתרה למודעה בעיתון שקראה לצעירים וצעירות להצטרף לשורות נאס"א. בשנת 77' הצטרפה לשורות נאס"א, אך אז לא הייתה מחוץ לארון. בהמשך אף התחתנה עם סטיבל היולי, איש צוות נוסף בנאס"א.
לא יכלה לצאת מהארון בשנות ה-70'
לרייד לא הייתה כל אפשרות לצאת מהארון בהנחה ורצה קריירה כאסטרונאוטית. בזמן שממשלת ארה"ב עדיין האמינה כי הומואים ולסביות מהווים סכנה לביטחון המדינה, סביר כי נאס"א לא הייתה מאפשרת ללסבית מחוץ לארון להיות האישה הראשונה בחלל.
בשנת 83' הגיעה רייד לחלל לראשונה, כאישה היחידה בצוות על המעבורת צ'לנג'אר. פעם נוספת שטה לחלל בשנת 84'. טיול נוסף לחלל בוטל לאחר פיצוץ המעבורת בשנת 1986 ומותם של אנשי הצוות. בשנת 87' פרשה רייד מנאס"א והחלה ללמד באוניברסיטה בקליפורניה.
רייד הותירה אחריה את זוגתה מזה 27 שנים, טאם או'שגנסי, אך השתיים הכירו למעלה מחמישים שנה. "סאלי וטאם היו חברות מאז גיל 12 – אז הכירו בשיעור טניס", נכתב במאמר באתר הבית של סאלי רייד. "על אף שחייהן התגלגלו למקומות אחרים, הן נותרו בקשר במשך כל אותן נשים". בשעה שרייד הפכה לאישה הראשונה בחלל, או'שגנסי הפכה לשחקנית טניס מקצועית ולאחר מכן למדה ביולוגיה ופסיכולוגיה והפכה למרצה למדעים.
"המדינה איבדה את אחד המנהיגים הטובים שלה", אמר ל- U.S.A Today, מנהל נאס"א, צ'ארלס בולדן.
רייד הייתה האישה הראשונה מחוץ לארון שהגיעה לחלל, אך לא היחידה שתרמה מכישוריה לתחום החלל. המדען ג'יימס פולאק היה לאחד המוחותה גודלים שתרמו להתפתחות תחום החלל בארה"ב ולהשפעתו על תחום הגרעין.
חוקר גאה נוסף הנו טוד הוולי, שהקים ביחד עם שני חוקרים נוספים את אוניברסיטת החלל. האוולי יצא מהארון בתקשורת בשנת 1990, בעקבות מסע פרסומי שבא להכפישו ולפגוע בקריירה המצליחה שלו.