>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?
ביטול ה-DOMA – הפקודה להגנה על נישואים בארצות הברית, היא אבן דרך נוספת בתולדות קהילת הלהט"ב בארצות הברית. מלבד התקווה כי בכך תיסלל הדרך לנישואים בין בני אותו מין בכל רחבי ארצות הברית, גם בישראל מביעים תקווה כי הדבר יהווה זריקת מרץ עבור הממשלה, שבה מפלגת שלטון שרבים מגלים תמיכה בנושא ושותפה בכירה המחויבת לנושא. כעת מודיעה מנכ"לית ארגון משפחה חדשה, עו"ד אירית רוזנבלום, כי בכוונתה להגיש גם היא עתירה דומה בנושא. "הבג"ץ שלנו בדרך", אמרה רוזנבלום ל-mako גאווה.
רוזנבלום הוסיפה: "בזמן שישראל מתנהלת על פי פקודת נישואין וגירושין משנת 1919 כלומר מלפני כ-100 שנה, מאשר בית המשפט העליון של ארצות הברית החלטה היסטורית, המשווה את מעמד הנישואים בין בני זוג מאותו מין לבני זוג גבר ואישה.
"זוהי החלטה אמיצה, שרואה את הנולד, שאומרת שהחקיקה נועדה לשרת את האדם ולא להיפך! אז לפני שאנחנו מתחילים להתבייש שלא השכלנו לתקן חוק מימי המנדט הבריטי, כדאי שנמהר לעשות זאת. לא לדבר, פשוט לעשות".
ניצן הורוביץ: "זוגות בני אותו מין הם רק חלק קטן מהעניין"
ח"כ ניצן הורוביץ (מרצ), המחוקק הישראלי היחידי מחוץ לארון בכנסת הנוכחית, לפי שעה, קרא בתגובה לשרי הממשלה להנהיג נישואים אזרחיים בישראל.
"מדובר ברגע היסטורי של ממש", אמר. "העולם משתנה לנגד עינינו. החלטת בית המשפט העליון של ארצות הברית להכיר בנישואים גאים היא שיאה של מהפכה גדולה שנמשכת כבר שנים. והמהפכה הזו הגיעה כבר לישראל. נישואים, הקמת משפחה – אלה זכויות בסיסיות של כל אדם.
"כשהמונים חוגגים ברחבי תבל, אני קורא לשרים בממשלת ישראל: עשו את הדבר הנכון. אי אפשר יותר לקבל את המצב שמאות אלפי ישראלים לא יכולים להתחתן ולא יכולים להקים משפחה בארץ שלנו".
הורוביץ הוסיף: "זוגות בני אותו המין הם רק חלק קטן מהעניין. הרבנות לא מכירה בציבורים רחבים: רבבות זוגות של עולים מרוסיה, כל 'פסולי החיתון' בעיני הרבנות, כל הנשים והאנשים הטובים שנאלצים להתחתן בחו"ל. הצעת החוק שלי לחופש בחירה בנישואים היא הפתרון הנכון והכולל לכל הציבורים האלה, ועל הממשלה לאמץ את הצעת החוק ולתת סוף כל סוף מענה. והכי חשוב: מזל טוב לכל הזוגות החדשים בארה"ב".
האגודה: "נמשיך לפעול על מנת שהמדינה תכיר בנישואים גאים"
בקהילה למען הלהט"ב בישראל בירכו גם כן על פסק הדין. "זהו יום חג עבור קהילת הלהט"ב בארצות הברית, ואנו מברכים את בית המשפט העליון האמריקני על שעשה את הצעד הנכון והמתבקש, וקבע שבני זוג אינם חייבים להיות גבר ואשה על מנת שהנישואים יוכרו על ידי המדינה", אמר דובר האגודה, גיל קול.
לדבריו של קול, מדינת ישראל הייתה אמנם עד לאחרונה בין המדינות המתקדמות בכל הנוגע לזכויות להט"ב, אך לדבריו יותר ויותר מדינות מערביות הכירו בנישואים בין בני אותו מין, בעוד ישראל נותרת מאחור.
"גם כיום, כמו בעבר, האגודה פועלת ותמשיך לפעול בשם קהילת הלהט"ב על מנת שמדינת ישראל תכיר בנישואים גאים", אמר קול. "חשוב להבין שהדרישה להכרה בנישואים אזרחיים לכל אזרח במדינה, והישראלים הלהט"בים ביניהם, מופנית למדינה, שהיא הריבון ושעליה מוטל לשים סוף לאפליה ולמונופול של הרבנות הראשית על מוסד הנישואים.
"אנו רוצים להאמין שהממשלה הנוכחית, אשר אינה כבולה בכבלים של כפייה דתית על ידי המפלגות החרדיות, תשכיל להצטרף למדינות המערב, לקדם ולהצביע בעד חקיקה שתתיר נישואים אזרחיים לכל אזרחי מדינת ישראל ובהם זוגות בני