>> לקבוצה של mako גאווה כבר הצטרפתם?
הקושי החברתי אותו חווים טרנסג'נדרים רבים, מתבטא, בין היתר, במציאת עבודה טובה ומכובדת.
מקומות עבודה רבים לוקים בבורות ובטרנספוביה, ואינם מוכנים להעסיק טרנסג'נדרים מתוך דעות קדומות או "פגיעה בשמם הטוב". על כן, קבלתן של ארבע נשים טרנסג'נדריות לתפקיד הדיילות בחברת תעופה תאילנדית, התקבלה בהתרגשות רבה.
"הדיילות נבדקו במשך יום שלם"
בתאילנד, כבמקומות רבים בעולם, נחשב מקצוע הדיילות לאחד המקצועות הזוהרים. עד היום הועסקו במקצוע המבוקש רק נשים וגברים סיסג'נדרים – כאלה שנולדו כמו רוב האוכלוסייה, בהתאמה בין המין הביולוגי (זכר או נקבה) למגדר (גבר או אישה).
חברת התעופה התאילנדית פי.סי.אייר, המפעילה טיסות שכר ליעדים שונים במזרח, החליטה להרים את הכפפה ופרסמה לאחרונה סרטון מרגש בו נראות ארבע נשים טרנסג'נדריות, תחת הכותרת "אני מאמין שזו הדרך שלי". מדובר במדיניות רשמית של החברה, לפיה היא פותחת את שעריה גם לאוכלוסיה הטרנסג'נדרית.
ההחלטה להעסיק את ארבע הנשים, התקבלה לאחר שהשנה קיבלה חברת התעופה למעלה מ-100 בקשות מנשים טרנסג'נדריות שביקשו לעבוד בחברה כדיילות.
סרטון התדמית שמציג את ארבע הנשים שהפכו מילד קטן לדיילות מדהימות
הבחירה בארבע הנשים המטופחות לא הייתה פשוטה, מסרו גורמים בחברה. "האנטומיה של הנשים היא עניינן הפרטי, כל עוד הן מתנהגות ונראות כמו נשים".
>> טרנסג'נדרית בת 11 בתכנית חדשה בארה"ב
בכל זאת, מנכ"ל החברה, פיטר צ'אן בחן כל כל אחת מהמועמדות בקפידה. "בניגוד לנשים שנולדו נקבות, איננו יכולים לבחור את הנשים הטרנסג'נדריות רק אחרי בדיקה קלילה של חמש-עשר דקות. עלינו לבחון שיש להן תכונות ומאפיינים נשיים במשך יום שלם", אמר.
בין ארבע הנשים שנבחרו למקצוע הנחשק, נמצאת גם צ'יט פראפאצ'ין, שהשתתפה וזכתה בתחרות מלכת היופי התאילנדית לנשים טרנסקסואליות ב-2007, והוכתרה כ"מיס הליידי בוי".
מתוך הכתבה על ארבע הנשים
דיילת נוספת סיפרה על ההתרגשות והשמחה הגדולים שחוותה כשנודע לה כי התקבלה. אחרת הביעה את חששה ללחץ הרב שיהיה עליהן, עם הכניסה לתפקיד. "סביר להניח שכל העיניים יהיו עלינו, במטרה לבחון איך נשים טרנסג'נדריות מתמודדות עם התפקיד החדש, ונצטרך להשקיע יותר מהנשים הרגילות".
צפו בסרטון התדמית המרגש, שמציג את ארבע הנשים הטרנסג'נדריות שהשתתפו בשבוע שעבר בטיסה של חברת התעופה שיצאה מבנגקוק.
יחד עם זאת, יש הרואים בבחירה בנשים טרנסג'נדריות "ייצוגיות" לתפקיד כהתקדמות בכיוון הלא נכון. "אמנם יש כאן התקדמות מסויימת, אך עדיין מדובר במדיניות שהיא טרנספובית ומפלה, ויש עוד המון מקום לשיפור", אומר אלישע (שוקי) אלכסנדר, פעיל בפרוייקט גילה גולדשטיין להעצמה כלכלית של הקהילה הטרנסית. "הבחירה לקבל לעבודה רק נשים טרנסג'נדריות שעוברות כנשים, ולא את מי ש"רואים עליה", מפלה דווקא את החלקים הכי חשופים לאלימות ולאפליה בקהילה שלנו".
אלכסדר מוסיף את הבעיות עמן מתמודדים טרנסג'נדרים בקהילה. "בגלל קשיים כלכליים, בגלל סיבות בריאותיות, בגלל מעבר מגדרי בשלב מאוחר בחיים, לא כולנו עוברות ועוברים כנשים וכגברים. בנוסף לכך, חלק מהקשת הטרנסג'נדרית כלל אינו מזדהה כגבר או כאשה, אלא במגדרים אחרים. הבחירה לאפשר תעסוקה רק לנשים טרנסיות שעוברות כנשים, דומה למצב בו מקום עבודה מסכים להעסיק מזרחים, כל עוד הם בהירים מספיק, אינם מדברים בח' וע' ולא 'רואים עליהם'".
לפי דבריו של אלכסנדר מדובר בעדיין אותה הגזענות ואותה האפלייה. "כל אדם, לא משנה מה הופעתו המגדרית ולא משנה אם מדובר באישה טרנסית שמצליחה לעבור כאישה, או מישהי ש"רואים עליה", כולנו יצוגיים וכולנו ראויים וראויות לתעסוקה הוגנת ולאי אפליה בקבלה למקומות העבודה".