>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?
תמיכה מפתיעה במאבקה של קהילת הלהט"ב האמריקנית למען נישואים בין בני אותו מין: קבוצה של 75 חברים בכירים במפלגה הרפובליקנית חתמו על תצהיר שהוגש לבית המשפט העליון של ארצות הברית, ובו קראו לבית המשפט לפסוק נגד "הצעה 8" ולהכריע כי נישואים הם זכות חוקתית לזוגות בני אותו מין באמריקה. התצהיר הוגש כמה ימים לאחר שממשל אובמה ביקש להצטרף לדיון כ"ידיד בית המשפט" (Amicus Curiae).
בין החתומים על התצהיר ניתן למצוא את מושלת ניו ג'רזי לשעבר, כריסטין טוד ויטמן, מושל יוטה לשעבר, ג'ון הנטסמן, מושל מסצ'וסטס, ויליאם וֶלד וכן מנכ"לית ונשיאת חברת HP, מג ויטמן. ויטמן עצמה תמכה ב"הצעה 8" בזמן שהתמודדה על תפקיד מושלת קליפורניה. כמו כן, עשרה בכירים בממשל בוש חתמו גם הם על התצהיר.
שלושה בכירים במפלגה, קולין פאוול, לורה בוש ודיק צ'ייני, אשר הביעו בעבר תמיכה בנישואים בין בני אותו מין, לא חתמו.
"הדבר עומד על קרקע חוקית מוצקה"
קן מהלמן, מי שעמד בעבר בראש הוועידה הלאומית הרפובליקנית ויצא מאוחר יותר מהארון, סיפר כי עמל במשך חודשים לאסוף את החתימות לתצהיר. מהלמן משמש כיום חבר במועצה של הקרן האמריקנית לשוויון זכויות.
"אנחנו מנסים לומר לבית המשפט: אנחנו שמרנים מבחינה חוקית ופוליטית, ודחייה של הצעה 8 עומדת בכפיפה אחת עם הערכים והפילוסופיה שלנו", אמר מהלמן לעיתון ניו יורק טיימס.
חברת בית הנבחרים לשעבר, דבורה פרייס, אמרה כי החליטה לחתום על התצהיר כי כמו רבים בארצות הברית, דעותיה התפתחו בנושא מהיום בו נכנסה לקונגרס. "אני חושבת שזה הדבר הנכון, ואני חושבת שהדבר גם עומד על קרקע חוקית מוצקה", אמרה.
"דבריו של הנשיא בנאום ההשבעה אינם רק מילים מן השפה אל החוץ"
בסוף השבוע הודיע הבית הלבן כי הגיש לבית המשפט בקשה להצטרף לדיון בנושא כ"ידידי בית המשפט", על מנת להציג את עמדת הממשל לטובת נישואים בין בני אותו מין. עצם התגייסותו של ממשל אובמה לטובת הקהילה אינה מבטיחה ניצחון, אך ללא ספק יש לעמדת הממשל האמריקני משקל נכבד בשיקולי השופטים.
"דבריו של הנשיא בנאום ההשבעה אינם רק מילים מן השפה אל החוץ, ללא תוכן ממשי מאחוריהן", אמר גורם בכיר בבית הלבן לסוכנות הידיעות אי.פי. "הנשיא אמר חד-משמעית: 'מסענו לא יושלם עד שיושג שוויון זכויות עבור הומואים. מה שהחל במהומות סטונוול, כאבן דרך בתולדות החברה האמריקנית והחברה האנושית בכלל, חייב להסתיים בשוויון מוחלט'. אם נדמה למישהו שהנשיא יישב בחיבוק ידיים ולא יקיים הבטחות – הוא טועה".
בית המשפט העליון של ארצות הברית יכריע סופית בנושא, באופן מקרי אך סמלי, בחודש הגאווה הקרוב, יוני 2013.