>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?
האם נמצאה הסיבה לנטייה מינית הומוסקסואלית? מחקר חדש ושנוי במחלוקת טוען כי ההחלטות המתקבלות על ידי נשים בזמן ההריון עלולות להשפיע על מוחו של התינוק, כולל קביעת מיניות התינוק, האינטליגנציה שלו וסיכוייו לפתח אוטיזם.
ההצעה שאורח החיים של האם בזמן ההריון עלול להשפיע על התפתחות הצאצא שלה הועלתה בספרו החדש של פרופסור דיק סוואב "אנחנו המוח שלנו".
הפרופסור לנוירולוגיה באוניברסיטת אמסטרדם טוען כי הסיכוי להביא לעולם ילד הומו יכול להיקבע על ידי מגוון גורמים, ביניהם המתח בו הייתה נתונה האם במהלך ההריון, וכן האם עישנה או נחשפה לאמפטמינים. "חשיפה טרום לידה לניקוטין ואמפטמינים מגבירה את הסיכוי ללדת בנות לסביות", אומר סוואב ומוסיף: "נשים בהריון הסובלות מלחץ נוטות יותר להוליד ילדים הומוסקסואלים משני המינים, כי עלייה ברמתו של הורמון הלחץ קורטיזול משפיעה על הייצור של הורמוני מין עובריים".
התפתחות המוח היא תהליך עדין מאד, כך שסוואב מאמין שבמהלך ההריון כל שינוי קטן יכול להוות השפעה גדולה על חייו של אדם. דוגמא מרכזית לכך, לפי סוואב, היא מחקר אשר מצא כי נשים שנטלו את האסטרוגן הסינתטי DES בזמן ההריון היו בסבירות גבוהה יותר ללדת בנות עם נטיה דו מינית או הומוסקסואלית.
התרופה משמשת באופן נרחב לנשים בהריון כתרופה נגד הפלות כבר יותר מ-20 שנה והחוקרים מצאו כי מתוך 117 בנות שנטלו DES והשתתפו במחקר, שמונה מהן ילדו ילדים שפיתחו נטיות דו מיניות או הומוסקסואליות , בהשוואה לאף אחת מתוך 117 הנשים שנבחרו בקבוצת הביקורת.
עוד טוען המחקר החדש כי במקרים מסוימים התכונות האלו מוכתבות על ידי הטבע, ואין להן קשר עם התנהגות האם. בעבר מצאו מחקרים שונים כי לבנים עם אחים בוגרים יש סיכוי גבוה יותר להיות הומוסקסואלים מאשר אלה עם אחיות, אחים צעירים או ללא אחים בכלל.
על כל אח גדול שיש לאדם, עולים סיכוייו להיות הומו ב- 33 אחוזים, על פי פסיכולוג קנדי ריי בלנשרד. כמו למשל שחקן הכדורגל הבינלאומי תומס היטזלפרגר, שהודיע שהוא הומו בתחילת החודש ולו חמישה אחים גדולים ואחות אחת.
המחקר של סוואב מצביע על כך שזה ייתכן במקרה והמערכת החיסונית של האם מפתחת תגובות חזקות יותר להורמון הגברי המיוצר על ידי תינוקות זכרים במהלך כל הריון.
אלכוהול וזיהום אוויר משפיעים על מוחו של העובר
סוואב התייחס במחקרו להשפעות נוספות שאינן קשורות לנטייה המינית. בין השאר התייחס לצריכת האלכוהול של האם בזמן ההריון אשר יכול להשפיע על הדרך בה תאי מוח חדשים משתלבים במוח ההולך ומתפתח.
בעוד שירותי הבריאות מייעצים לאישה שבוחרת לשתות בזמן ההריון להגן על התינוק ולא לשתות יותר ממשקה אלכוהולי אחד פעם או פעמיים בשבוע, סוואב טוען כי מחקרים מראים את ההשפעה המובהקת שיש לאלכוהול על ילדים: "אפילו אצל נשים ששותות רק כוס יין אחת ביום אנחנו רואים תופעות כגון IQ והיפראקטיביות נמוכים יותר".
קישורים אחרים שנעשו במחקרו של סוואב מצביעים על כך שחשיפה לזיהום ממכוניות וזיהום אוויר תעשייתי באופן דרמטי יכולה להגדיל את סיכוייה של האם ללדת ילד עם אוטיזם. חוקרים מבית ספר הארוורד לבריאות הציבור מצאו כי הסיכון ללדת ילד עם אוטיזם הוכפל אצל נשים המתגוררות במקומות מזוהמים.