מחקר חדש שהתפרסם בכתב העת The Journal of Sex Research מצא קשר תמוהה בין מראה "מושך" ובין חישוב סיכונים בכל הנוגע למחלות מין. המחקר נערך באוניברסיטת מרילנד וסקר כ-200 גברים הומואים וביסקסואלים מרחבי ארה"ב. קבוצה לא גדולה במיוחד, אבל בהחלט יכולה לשקף דבר או שניים על התת מודע הגיי. לנשאלים הוצגו קטעי וידאו של גברים, והם נתבקשו לדרג אותם לפי הופעה חיצונית מושכת. לאחר מכן נשאלו שורת שאלות על כל אחד מהגברים שנתבקשו לדרג.
בין היתר התבקשו הנשאלים: “דרג מהי הסבירות שיהיה לך סטוץ עם אותו בחור”, ולאחר מכן גם שאלות הבודקות עד כמה הם רואים באותו גבר בן זוג אידיאלי, האם היו עושים איתו מין לא מוגן, והאם הם חושבים שיש ביכולתו להדביק אותם ב-HIV.
בממוצע, רוב הנשאלים חשבו שהסבירות להידבק במחלות מין נמוכה יותר בסטוצים עם גברים שנמצאים גבוה בסולם המשיכה. וכאילו כדי להצדיק את העניין, ענו שהסבירות שיעשו איתם סקס ללא גומי גבוהה יותר.
החוקרים מניחים שמדובר ב"אפקט ההילה". שלמעשה הוא האפקט שמתרחש כאשר אנשים נוטים לשייך תכונות חיוביות לאנשים מושכים, גם כשאין שום דבר שיצדיק את זה.
>> כל התמונות ממצעד הגאווה 2019
>> 20 המפורסמים שיצאו מהארון ב-2019 (עד כה)
>> פינת ליטוף: למי מהכוכבים הייתם עושים טובה?
>> חשיפה: המעסה המתחזה מרמת גן שאונס את הלקוחות
"ההתלהבות שבאה יחד עם תפיסה של מראה חיצוני מושך, בעיקר בהקשר של יחסי מין, עלולה לעלות על כוונה להשתמש בקונדום”, מסבירים החוקרים, “אף על פי כן, ממצאי המחקר מדגימים נטייה ספציפית לדעה שסקס עם אדם מושך הוא פחות מסוכן, מה שכלל וכלל אינו נכון. בנוסף, משיכה פיזית היא דבר סובייקטיבי במיוחד, ולכן אינה יכולה לשמש להבחנה אמינה בסטטוס HIV".