Miraziz Bazarov, an Uzbek blogger, who openly supports #LGBT rights is in hospital after being heavily beaten by radicals this evening. Broken leg, concussion.He’s been receiving death threats from Islamist bloggers for a while. He reported them but police did nothing #Uzbekistan pic.twitter.com/vDoJm7usEH
— Agnieszka Pikulicka (@Aga_Pik) March 28, 2021
פעיל הלהט"ב האוזבקי המוכר, מיראזיז בזארוב (29), הובהל בתחילת השבוע לבית החולים שבעיר טשקנט, אחרי שנפל קורבן לפשע שנאה להט"בופובי שהותיר אותו עם שבר בירך, זעזוע מוח קשה וחבלות חמורות נוספות. כעת, הוא מאושפז במצב קשה וממתין לניתוח מוח, כך על פי הדיווחים השונים.
אחד משכניו של בזארוב היה עד לתקיפה הקשה וסיפר שהיא נמשכה רק כשלוש דקות. שהובילו את פעיל הלהט"ב להיאבק על חייו. "הוא חלף על פני הכניסה לבית כשמכונית עצרה לידו ומתוכה יצאו שלושה רעולי פנים", סיפר לכלי התקשורת. "אחד מהם אחז באלת בייסבול. הם יצאו מהרכב והחלו להכות אותו".
בזארוב מנהל קבוצת מחאה מוכרת בטלגרם, בה הוא קורא לביטול האיסור על יחסי מין הומסקסואלים במדינה המוסלמית ברובה. ביום התקיפה עצמו, בזארוב סיפר לעיתונאים רוסיים כי הוא "מותקף באגרסיביות על ידי בלוגרים מוכרים הידועים כפרו-ממשלתיים".
בנוסף, מתברר כי בשבועיים שקדמו לתקיפה בזארוב הוצף באיומים קונקרטיים ואף הזעיק את כוחות המשטרה לפחות עשר פעמים, אך שום פעולה לא ננקטה מצידם. אחרי התקיפה מסרו כוחות הביטחון כי המקרה נמצא תחת חקירה, אבל באותה נשימה האשימו את הקורבן פרובוקציה.
"אני יעד לתקיפות מכיוון שאני 'מפיץ תעמולה להט"בית'", אמר בזארוב בסרטון שפרסם ברשתות החברתיות שעות בודדות לפני שהותקף. "אני מתבטא נגד סנקציות פלילית בגין יחסים חד מיניים, המוגדרים כמעשה סדום, משום שאני מאמין שזה עניינם האישי של האנשים בלבד".
בזארוב הוא מבקר תקיף וקולני נגד נשיא המדינה שבקט מירזייאיב וכותב רבות על השחיתות הממשלתית. לאחרונה תיאר רפורמות כלכליות במדינה כ"הפסד עצום" וקרא לאזרחים להחרים את הבחירות.הוא נעצר ונחקר על ידי שירות הביטחון הממלכתי בשנה שעברה, אחרי שקרא לקרן המטבע הבינלאומית לא להעניק הלוואות למדינה מבלי לבצע בקרה קפדנית על אופן השימוש בכספים.
ראש משמר זכויות האדם באירופה ומרכז אסיה גינה בחריפות את האלימות ואת העובדה שהתרחשה שבועות ספורים אחרי שהמדינה התחייבה בפני האו"ם לעמוד בתקנים בינלאומיים של זכויות אדם.