עד לא מזמן אמילי ברידג'ס (21), רוכבת אופניים טרנסג'נדרית מבריטניה, השתתפה בתחרויות רכיבה על אופניים לגברים וטיפחה קריירה מוצלחת, כולל מדליית זהב באליפות האוניברסיטאות בנוטינגהאם. היא יצאה מהארון כאישה טרנסית לפני שנתיים, החלה בהתאמה מגדרית והמשיכה להתחרות לצד ספורטאים גברים, עד שעל פי כל התקנות הייתה יכולה להתחיל להשתלב בתחרויות לנשים.

בסוף השבוע האחרון זה היה אמור להיות הרגע הגדול שלה, אז הייתה אמורה להשתתף בפעם הראשונה במרוץ אופניים לנשים, מול האלופה האולימפית לורה קני, שבאמתחתה 5 מדליות זהב אולימפיות - יותר מכל ספורטאית בריטית אחרת. לנגד עיניה של ברידג'ס הייתה מטרה אחת: להפוך לרוכבת האופניים הטרנסג'נדרית הראשונה בנבחרת הבריטית. 

אבל אז, ברגע האחרון, פסל האיגוד הבינלאומי לאופניים את ההשתתפות שלה במירוץ. ברידג'ס עצמה סיפרה כי גילתה על הפסילה רק ביום רביעי שקדם למרוץ דרך רוכבת אופניים בריטית אחרת, זאת למרות שהיא בעצמה כבר הייתה בקשר עם האיגוד הבריטי והבינלאומי בחצי השנה האחרונה. 

בשבועות שקדמו למרוץ החלו להישמע עוד ועוד קולות המתנגדים להשתתפות של ברידג'ט באליפות, שכללו גם איומים מצד חלק המשתתפות להחרים את התחרות. בין המתנגדות הבולטות שהשמיעו קול היה אפשר למצוא את השחיינית שרון דיוויס, שהשוותה טרנסיות בספורט נשים לאתלטים המשפרים ביצועים על ידי סמים, והאצנית אלי בייקר, שתייגה את ההחלטה הראשונית לאפשר לה להתחרות "מגוחכת". 

"הדרך בה הדבר הזה התאפשר פשוט מגוחכת", כתבה בייקר בציוץ בטוויטר שזכה ללא מעט תמיכה מצד ספורטאיות מפורסמות אחרות. "אני הייתי מסרבת להתחרות ומקווה שגם שאר הנשים יתמכו בי. זה פשוט לא הוגן, כי את היתרון שיש לנשים טרנסיות, רק מעצם העובדה שעברו את גיל ההתבגרות כזכר, אי אפשר לבטל". 

האיגוד הבינלאומי לאופניים קבע במרץ 2020 כי רוכבות טרנסג'נדריות חייבות להציג בדיקות המוכיחות שרמת הטסטוסטרון בגופן נשמרה נמוכה במשך שנה לפחות, זאת כדי שיוכלו להתחרות באירועי ספורט לנשים. עם זאת, על פי הפרסום של "דה גרדיאן", הסיבה בגללה פסל האיגוד הבינלאומי את ברידג'ס הייתה כי ברידג'ס עדיין רשומה כגבר ברישומי הארגון ולכן לא תהיה זכאית להשתתף בתחרויות נשים עד שיפוג תוקפו של זיהוי זה.

כעת ברידג'ס טוענת כי נאלצה לסגור את עמודי הרשתות החברתיות שלה ולהפוך אותם לפרטיים, משום שהפכה למטרה של מתקפות רבות מצד הגולשים. עוד טענה כי היא "הוטרדה ועברה דמוניזציה על ידי התקשורת הבריטית", מאז ביקשה להשתלב בספורט לנשים. 

אמילי ברידג'ס (צילום: Huw Fairclough, GettyImages)
אמילי ברידג'ס | צילום: Huw Fairclough, GettyImages

"סיפקתי גם לאיגוד הבריטי וגם לבינלאומי את כל ההוכחות הרפואיות המעידות כי אני עומדת בקריטריונים הנדרשים לרוכבות אופניים טרנסיות, בהן גם רמת טסטוסטרון נמוכה בהרבה מתחת לגבול שנקבע על ידי הרגולטורים", כתבה בהודעה שמסרה ברידג'ס ושותפה על ידי קבוצת הרוכבים הגאה Pride OUT. 

"אני ספורטאית ובסך הכל רוצה להתחרות שוב", המשיכה. "בפני אף אחת לא צריכה לעמוד הבחירה בין מי שהיא באמת לבין הספורט שהיא אוהבת. לא שזה מפתיע כשזה מגיע לתקשורת הבריטית, אבל הוטרדתי בלי הפסקה ועברתי דמוניזציה על ידי אלה שיש להם אג'נדה ספציפית שהם רוצים לקדם. הם תוקפים את כל מי שלא מתיישר לפני הנורמות שלהם ומפרסמים את מה שיביא הכי הרבה מעורבות ומפרסמים לכתבות שלהם, בלי טיפה של דאגה לרווחה של אנשים מסוימים או אוכלוסיות מיעוט". 

ביום בו ברידג'ס קיבלה את הבשורה כי נפסלה מהשתתפות באליפות, יצא איגוד האופניים הבריטי בקריאה להקמת קואליציה שתקדם פתרון עבור אנשים טרנסג'נדרים וא-בינאריים בספורט. האיגוד "הכיר" בהחלטה של האיגוד הבינלאומי, אך ציין כי הוא "מכיר לחלוטין" באכזבה של ברידג'ס מההחלטה. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by PRiDE OUT (@prideoutuk)

"קבלה והכלה של טרנסג'נדרים וא-בינאריים גדולים יותר מאשר מרוץ אחד או ספורטאי כזה או אחר - זהו אתגר לכל ענפי הספורט המובחרים", נכתב בהצהרה. "אנחנו מאמינים שלכל המשתתפים בספורט מגיעה בהירות והבנה כשזה מגיע להשתתפות בענפי הספורט השונים ונמשיך לעבוד עם איגוד האופניים הבינלאומי במקרה של אמילי ובהשלכות הרחבות יותר הנוגעות לנושא. אנחנו מבינים כי ספורט חייב להיות הוגן. מסיבה זו אנחנו קוראים לקואליציה שתגבש דרך בה ניתן יהיה להשיג הוגנות שתשמר את כבודם של הספורטאים כולם". 

הסיפור לא חמק גם מעיניו של ראש הממשלה בוריס ג'ונסון, שחוטף לאחרונה לא מעט ביקורת מצד הקהילה הגאה בבריטניה על ההתמהמהות שלו בקיום ההבטחה לאסור טיפולי המרה במדינה, בניגוד למדינות רבות אחרות באירופה הליברלית. ג'ונסון אכן תומך באיסור על טיפולי המרה, אבל מסרב לכלול בהצעת החוק התייחסות הנוגעת לטרנסג'נדרים. 

"אני לא חושב שגברים ביולוגים צריכים להתחרות בתחרויות ספורט לנשים", אמר ראש הממשלה ג'ונסון במהלך ביקור שהתקיים הבוקר (רביעי) בבית חולים בולין גארדן סיטי. "אני גם לא חושב שזה הגיוני שילדים כשירים לקבל החלטות על המגדר שלהם או על הליכים רפואיים בלתי הפיכים. לכל הפחות, צריכה להיות איזושהי מעורבות מצד ההורים שלהם. אנחנו נאסור טיפולי המרה מתועבים, אבל יש מורכבויות ורגישויות כשעוברים ממיניות לשאלות על מגדר. שם יש עוד דברים שצריך לעבוד עליהם".