>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?
למועדון המדינות המתקדמות מצטרפת היום המדינה ה-12: אורוגוואי, שמאפשרת להומואים וללסביות לקשור את הקשר אחרי שבשבוע שעבר הצביע הבית העליון (הסנאט) של אורוגוואי בעד הצעת החוק לאפשר נישואים גאים במדינה, והיום הושלמה המשימה: הבית התחתון במדינה (Chambers od Deputies) אישר את הצעת החוק.
ברוב של 71 תומכים מתוך 92 החברים, אושרה ההצעה, הקובעת כי "נישואין הנם איחוד קבוע בין שני אנשים מהמין הנגדי או מאותו המין". החוק החדש יתאים 20 סעיפים שונים גם לבני זוג מאותו המין. בין היתר, איזה שם משפחה יירשם בתעודת הזהות של הילדים ועוד.
החוק קיבל תמיכה רבה מהסנאט, שם עבר ברב עצום של 23 תומכים מול 8 מתנגדים. כעת, על נשיא המדינה חוסה מוחיקה, לחתום על הצעת החוק החדשה. ה-BBC מדווח כי הוא צפוי לעשות זאת תוך שבועיים ימים. הזוגות הגאים הראשונים שיירצו ליישם את החוק, יוכלו לעשות זאת 90 ימים לאחר החתימה, היינו באמצע חודש יולי.
עם הישמע התוצאות, רבים בקהילה הגאה וידידה חגגו ברחובות אורוגוואי, כך מדווח ה-AP. "אנו חיים ברגע היסטורי", אמר פדריקו גראנה, מנהיג ארגון הקולקטיב "הכבשה השחורה", קבוצה למען זכויות להט"ב שהגישה את ההצעה. מחוץ לקונגרס, זוגות רבים החיזקו ידיים, התנשקו וחגגו את התוצאות.
עם אישור החוק, תהיה אורוגוואי למדינה השנייה באמריקה הלטינית לקיים נישואים גאים אחרי שכנתה, ארגנטינה שעשתה זאת ב-2010.
השבוע: גם צרפת מאשרת נישואים גאים
לא רק בדרום אמריקה יצאו חברי הקהילה הגאה לחגוג. השבוע יישרה צרפת קו עם מדינות אחרות המתירות לזוגות של הומואים ולסביות ליהנות משוויון זכויות בנישואים. ברוב של 179 תומכים מול 157 מתנגדים, אישר הסנאט את התיקון לחוק, המגדיר נישואים בין גבר ואישה. בשלב הבא ידון הסנאט בתיקון השני, שעניינו הזכות של זוגות מאותו המין לאמץ ילדים. במידה ויעבור, יוגש התיקון לנשיא צרפת פרנסואה הולנד לחתימה.
"למרות ניסיונות לדחות את הזכות הזו, הסנאט אימץ את התיקון ה-1 שיאפשר לזוגות מאותו המין להתחתן", אמר פרנסואה רבסמן מהמפלגה הסוציאליסטית, כפי שדווח על ידי ה-AFP. בקרוב יוגש החוק החדש להצבעה כללית בסנאט.
לפני כחודשיים אישרה האסיפה הלאומית של צרפת, הבית התחתון של הפרלמנט, את הצעת החוק של הנשיא פרנסואה הולנד שתנהיג נישואים בין בני אותו מין ברפובליקה. 249 חברי האסיפה, הנמנים על הרוב השמאלני של הפרלמנט, הצביעו בעד הצעת החוק אל מול 97 מתנגדים ממחנה הימין-מרכז.
הצעת החוק של הולנד אושרה על ידי הממשלה כבר בנובמבר האחרון. "הקידמה לא נועדה רק לאדם זה או אחר – אלא לטובת החברה כולה", אמר הולנד לשרי הממשלה בעת ההצבעה.