אשלי ובליס קולטר מטקסס הן הראשונות בעולם לשאת, כל אחת בנפרד, את אותו התינוק ברחמן. את הבן הקטן שלהן, סטטסון, הן מגדירות כנס. הזוג הנשוי התנסה בטיפול הפריה חדשני הנקרא הפריה חוץ גופית הדדית. בהליך הפריה חוץ גופית בו מפרים ביצית תחת מיקרוסקופ, ואת הביצית המופרית מניחים להתפתח במבחנה או על צלחת פטרי באינקובטורים במעבדה. כמה מן העוברים שהתפתחו בינתיים מועברים לרחם האם שתישא את התינוק במהלך ההיריון.
בהליך הניסיוני אותו עברו אשלי ובליס, הביציות המופרות נתונות בתוך מתקן מזערי, INVOcell, הממוקם לאחר מכן ברחם האישה, במקום באינקובטורים במעבדה. הן רצו להיות מעורבות ככל הניתן בהריון הזה, ובילד שציפו לו כל כך, אך בליס לא הייתה מעוניינת להיכנס להריון בעצמה.
במקום זאת, הופרו הביציות של בליס והושתלו חזרה ברחמה באמצעות מתקן ה INVOcell למשך חמישה ימים. בסופם הוסר ההתקן מגופה של בליס, ובו עובר מזערי שהושתל בשנית הפעם ברחמה של אשלי, ושם נשאר למהלך ההיריון כולו.
כיום סטטסון הוא תינוק בריא ומאושר בן חמישה חודשים. "לנשוא את הילד הביולוגי שלי ברחמי היה מאוד מרגש!", מספרת בליס לניו יורק פוסט. "כשנודע לנו שאנו בהיריון, היינו כל כך מרוכזות בעבודה שאנחנו עומדות להיות אימהות", מסבירה אשלי, "שבכלל לא חשבנו לרגע על זה שאף אחת לא עשתה את זה לפנינו", ובליס מוסיפה, "זו דרך נהדרת לערב את שני הצדדים בהריון".
>> "הלוואי שהיה לי תומך! החיים היו הרבה יותר קלים"
>> "אמרו לי שלא אהיה מרוצה מהתוצאה בסוף הניתוח"
>> בחנו את עצמכם: האם אתם סובלים מהומופוביה מופנמת?
למרות שאין זה יוצא דופן בזוגיות של שתי נשים לעשות שימוש בטיפולי הפריה חוץ גופית, זוהי הפעם הראשונה שבה זוג נשוי הביא לעולם ילד שהתפתח ברחם של שתי האימהות שלו.