>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?
בעוד הוועד האולימפי הבינלאומי מגלה אוזלת יד לקראת אולימפיאדת החורף בסוצ'י, נראה שבפיפ"א, הפדרציה הבינלאומית לכדורגל, לא מוכנים להרפות משלטונות רוסיה נוכח החוק ההומופובי הפדרלי האוסר על יציאה מהארון ברוסיה. הוועד נגד אפליה בפיפ"א שיגר לרוסיה, שאמורה לארח את המונדיאל בשנת 2018, דרישה: "תרגיעו עם החוקים ההומופוביים". מסר זהה נשלח גם לקטאר, שאמורה לארח את המונדיאל בשנת 2022.
הגרדיאן הבריטי מדווח כי נושא ההומופוביה בקטאר וברוסיה יעלה שוב לדיון בפגישה של הוועד שתתקיים היום (ה') בציריך.
פיארה פואר, מנהל ארגון "כדורגל נגד גזענות באירופה" וחבר בוועד נגד אפליה בפיפ"א, אמר כי בכוונתו להפעיל את כל כובד משקלו עד לרגע האחרון. "קטאר היא אחת מכמה המדינות בהן ההומוסקסואליות עדיין אינה חוקית, וישנם גם אתגרים גדולים שמציב החוק החדש בפני המונדיאל", אמר פואר.
פואר הוסיף: "קטאר רוצה לארח את משחקי גביע העולם בתחילתו של עשור חדש, וירצו להציג בפני העולם פנים חיוביות באשר למדינה שלהם. בעזרתה של פיפ"א, אני משוכנע שנוכל לזכות בשיתוף הפעולה של הקטארים ליישור קו עם ערכי העולם הנאור, כמו גם להביא להשפעה חיובית על מדינות נוספות במזרח התיכון.
"מדובר בנושא של זכויות אדם. אוהדים ושחקנים מכל הגזעים, הדתות, הנטיות המיניות והזהויות המגדריות צריכים להרגיש בנוח כשהם באים למונדיאל, הן ברוסיה והן בקטאר. זה הולך להיות חתיכת אתגר, אבל אנחנו חייבים להבטיח שהכדורגל יהפוך להיות כלי לשינוי חברתי. זה עניין רציני".
מאבקי כוחות עם נשיא פיפ"א: "כל מה שמעניין אותו זה כסף"
אחד המאבקים הפנימיים הקשים עמם מתמודד הוועד נגד אפליה בפיפ"א הוא נגד נשיא הפדרציה, ג'וזף "ספ" בלאטר, שמתנגד בכל מחיר להעברת משחקי המונדיאל מרוסיה ומקטאר, שאמורות לארח אותו בפעם הראשונה. בלאטר עורר זעם בקרב פעילי זכויות להט"ב וגם בתוך פיפ"א עצמה, כשאמר לפני כשנתיים כי על הומואים להימנע מפעילות מינית במונדיאל 2022 בקטאר. מאז סירב בלאטר להתייחס לנושא.
גורמים בפיפ"א אומרים כי לא ההומופוביה היא שמניעה כאן את בלאטר, אלא העניין למנוע הפסדים כספיים הכרוכים בהעברת המשחקים למדינה אחרת.
"כל מה שמעניין אותו זה כסף, כסף וכסף", אמר גורם בוועד נגד אפליה. "קטאר הולכת להשקיע יותר מ-220 מיליארד דולר במונדיאל, אז למי אכפת מאתיקה ומעניינים כמו אפליה ורדיפה כשיש למפלים ולרודפים הרבה כסף? הוא פשוט פוגע במאבק למיגור הגזענות והאפליה בכדורגל".
ספורטאי זר שייצא מהארון ברוסיה – ייעצר
בכל מדינות המזרח התיכון ההומוסקסואליות חוקית רק בישראל, ירדן והרשות הפלסטינית, כאשר דה פקטו היא מתאפשרת ללא הפרעה גם בלבנון. העונש המירבי על "משכב זכר" בקטאר הוא חמש שנות מאסר.
"החוק לאיסור על תעמולה הומוסקסואלית בפני קטינים" מגדיר מפורשות מהי אותה "תעמולה" עליה הוא אוסר. האיסור כולל, בין השאר: החזקת ידיים או נשיקה על השפתיים עם בן אותו מין, הנפת דגל הגאווה, הצהרה בפומבי על "נטייה מינית לא מסורתית", הבעת תמיכה פומבית בזכויות להט"ב או הצגתה של הומוסקסואליות כדבר נורמלי ולגיטימי.
אזרח רוסי שיבצע עבירה זו ייקנס בזכות שבין 4,000 רובל (כ-450 שקל) ועד חצי מיליון רובל (כעשרת אלפים שקל), על פי "חומרת" העבירה. הרשעה חוזרת ונשנית עשויה לעלות ל"עבריין" במאסר.
לעומת זאת, אזרח זר שיעבור על החוק, ייכלא ל-14 יום ויגורש מרוסיה. לאחר מכן תיאסר עליו הכניסה לרוסיה במשך ארבע שנים.