12 מוסדות תרבות מובילים בהונגריה, יחד עם 30 שגרירויות זרות במדינה, חתמו על מכתב בו הן מביעות תמיכה מלאה בקהילת הלהט"ב ובזכותה הטבעית לשוויון, חופש הביטוי וחופש ההפגנה, לצד הזכות לא להיפגע מאפליה ואלימות.
על המכתב הפתוח, שפורסם ביום שני האחרון לקראת אירועי הגאווה בבירה בודפשט, חתמו בנוסף לישראל גם שגרירויות אוסטריה, אוסטרליה, איטליה, אירלנד, אסטוניה, ארגנטינה, ארצות הברית, בלגיה, בריטניה, גרמניה, דנמרק, הולנד, יוון, לוקסמבורג, לטביה, ליטא, מונטנגרו, מלטה, נורווגיה, ניו זילנד,ספרד, פורטוגל, פינלנד, צ'ילה, צרפת, קנדה, קפריסין, שוודיה ושוויץ.
החתומות הזכירו להונגריה כי "הבסיס עליו עומדת כל מדינה דמוקרטית הוא הכבוד לחוק ולזכויות האדם", והן לא חששו להביע דאגה עמוקה בעקבות החקיקה האנטי-להט"בית של ממשלת הונגריה, בראשה עומד ראש הממשלה ויקטור אורבן.
בשנתיים האחרונות, ביטלה הונגריה את האפשרות ללהט"ב לאמץ, הוציאה מחוץ לחוק נישואין חד מיניים וביטלה מספר חוקים המיטיבים עם הקהילה הטרנסית. החוק האחרון במדינה, האוסר על הפצת מידע חיובי על קהילת הלהט"ב בבתי ספר ומונע קידום תכנים להט"בים במדיה, הוביל את נציבות האיחוד האירופי לפתוח בשבוע שעבר בהליכים משפטיים נגד הונגריה ופולין.
"בעוד אנו מודאגים מההתפתחויות האחרונות, אשר מאיימות על עקרון אי-האפליה על בסיס נטייה מינית וזהות מגדרית, אנחנו מעודדים צעדים בכל מדינה כדי לשמור על השוויון והכבוד של כל אדם, בלי קשר לנטייה המינית או לזהות המגדרית", נכתב במכתב. "אנחנו מדגישים את הצורך של נבחרי הציבור והממשלות לגלות כבוד ולהגן על זכויות הקהילה הגאה".
השגרירויות החתומות על המכתב הביעו את התמיכה שלהם באירועי הגאווה בבירה, והדגישו את התפקיד החשוב שלהם בקידום שוויון וקבלה חברתית של להט"ב, והתרומה שלהם ביצירת מרחבים פתוחים. צודקים, כוללנים ושוויוניים יותר בחברה. כזכור, הנציבות האירופית הקציבה להונגריה ופולין חודשיים להגיב לטענות, ולאחר מכן המקרה עשוי להגיע לבית הדין האירופי לצדק, שם צפויות למדינות סנקציות כבדות וקנסות כבדים.