גוש האירו: נודה, אמנם קיים בלגן שלם בין בריטניה והאיחוד האירופאי, אבל מבחינתנו, האיחוד קיים בשני מקרים – כשעורכים קניות באינטרנט וצריכים להמיר את המחיר מאירו לשקלים, וכמובן, באירוויזיון. השנה, לקראת התחרות, שערב הגמר שלה יערך ב-14 במאי בשוודיה, הוחלט לבצע טיפול עשרת אלפים לשיטת ההצבעה. מהשנה, ההצבעה תפוצל לשני מוקדים – הצבעת הקהל וחבר שופטים מכל מדינה. החלק המתיש, בו נציגים דוברי אנגלית קלוקלת מתבדחים עם המנחים, לא ישתנה, אולם ההצבעות בו ישוקללו לאחר שחבר השופטים יצביע. התוצאה: פחות שירים שיזכו לניקוד אפס, וניסיון נוסף לנטרל הצבעות אוטומטיות של מדינות לשכנותיהן.
כל העולם: גוגל עושה צעד נוסף בהפיכתה למוח כוורת אימתני, ומציעה למשתמשים בשירות המפות שלה פיצ'ר חדש: מקומות גאים. ב-Places of Pride ניתן לנעוץ מקומות על מפת העולם, ולכתוב על החוויה הגאה שחוויתם בה – מיציאה מהארון, דרך היכרות עם בן או בת זוג, המלצה על מקום בילוי, וגם אזהרה ודיווח על חוויה שלילית. עד כה, תל אביב היא הנקודה היחידית בישראל שדורגה על ידי משתמשי השירות, שכינו אותה, בין השאר, "הדוניסטית". אנחנו מוכנים לספוג הרבה מחמאות פסיביות אגרסיביות, אבל אל תשכחו להצביע לנו באירוויזיון, תיירים. תוכלו לנסות את הרכיב החדש כאן.
יפן: מה בעצם אנחנו יודעים על החיים הגאים ביפן? לא הרבה. אנחנו יודעים שיש להם פסטיבל שנתי (בדיוק פספסתם, הוא נערך השנה לפני יומיים) בשם הדאקה מאצורי, ובמסגרתו אלפי גברים בחיתול בד סמלי נאבקים על מאה קמעות למזל טוב. אם אתם סקרנים בנוגע לחיי היום-יום במדינה שתמיד קצת נראית כמו החלל החיצון, יש עכשיו פרויקט מימון המונים שתוכלו לקחת בו חלק.
הדאקה מצורי:
בפרויקט, מנסים היוצרים גרהם קולביינס ואן אישיי, להאיר על הקהילה הגאה ביפן, שאינה מבצעת נישואים גאים, אך מכירה בנישואים שנערכו במדינות אחרות (בדומה לישראל). כיוון שזכויות להט"בים אינן מעוגנות בחוק היפני, חברי הקהילה הגאים מקיימים חיי תרבות במקביל לתרבות הפופולרית המרכזית ביפן. קולביינס ואישיי ראיינו אמנית דראג, אנשי תקשורת ואקטיביסטים, ודיברו איתם על המפגש בין החדשני והאישי למסורתי והקהילתי. הפרויקט פתוח להשתתפותכם הנדיבה בחודשים הקרובים, באתר קיקסטארט.