פיט הגסת', שר ההגנה של נשיא ארצות הברית הנבחר דונלד טראמפ, מתח ביקורת על המדיניות שמאפשרת להומואים ולסביות מחוץ לארון לשרת בצבא ארצות הברית וכינה אותה חלק מ"אג'נדה מרקסיסטית" שמעדיפה צדק חברתי על פני מוכנות לקרב.
בספר "המלחמה בלוחמים" שהגסת' הוציא לאור ביוני האחרון וגם בפרסומים שונים ברשתות לאחר מכן, תיאר הגסת' את מדיניות "אל תשאל, אל תספר" שהונהגה בצבא ארצות הברית עד שנת 2011 ואת ביטולה בתור "הסוואה" לשינויים תרבותיים רחבים יותר, שלטענתו פגעו בלכידות ויעילות הצבא. בראיון בערוץ "פוקס ניוז" בשנת 2015 הגסת' טען כי ביטול המדיניות "שוחקת סטנדרטים" לטובת מטרות פוליטיות כמו "הנדסה חברתית".
מדיניות "אל תשאל, אל תספר" החלה בשנות ה-90 תחת ממשל הנשיא לשעבר ביל קלינטון, והיא אפשרה להומואים ולסביות לשרת בצבא כל עוד הם לא חשפו את המיניות שלהם. על גורמי צבא נאסר לשאול חיילים על נטייתם המינית, ואם נחשפה נטייתו של חייל, הדבר היה עלול להוביל לשחרורו מהשירות. המדיניות בוטלה בתקופת ממשל אובמה, מה שאפשר להומואים ולסביות לשרת בצבא בגלוי.
הגסת', שצפוי להיכנס לתפקיד שר ההגנה, טען מוקדם יותר השנה כי המדיניות הזו הייתה תחילת "משחקים" בצבא למען צדק חברתי. בספרו הוא כתב כי בהתחלה היה אמביוולנטי לשינוי, אך בסוף התחרט על עמדתו ותיאר את הביטול כ"פרצה בגדר" שפתחה את הדלת לשינויים תרבותיים ואידיאולוגיים רחבים יותר בצבא. עם זאת, בחמישי האחרון הוא נסוג מההערות ואמר לרשת CNN: "להתנגד לביטול? לא, אני לא", והוסיף כי דיווחים על דבריו הקודמים הם "דיווחים שקריים".
הגסת' בן ה-44, לשעבר מנחה ברשת "פוקס ניוז", הצטרף למשמר הלאומי של מינסוטה בשנת 2002 ושירת כמעט 20 שנה בצבא לפני שפרש כקצין בדרגת רב-סרן. במהלך הקריירה הוא נשלח למפרץ גואנטנמו בקובה, שם שירת כמפקד מחלקת חיל רגלים, ובהמשך יצא לסיורי קרב בעיראק ואפגניסטן. הוא עוטר בשני כוכבי ארד ופרסים נוספים על שירותו.
בספר "המלחמה בלוחמים" הגסת' כתב שהתכונן לפריסת כוחות באפגניסטן כשבוטלה מדיניות "אל תשאל, אל תספר" בצבא. "המפקד תדרך את היחידה עם כמה בדיחות פה ושם", הוא כתב. "אתם יודעים, ענייני חיל רגלים. רובנו פשוט צחקנו והמשכנו הלאה. אמריקה הייתה במלחמה. הומואים ולסביות כבר שירתו בצבא. ראיתי את האויב בעיניי, היינו זקוקים לכולם".
הגסת' המשיך וכתב שהוא מצטער על כך כעת. "לא בגלל שיש לי איזו טינה חדשה כלפי אמריקאים גאים, אלא כי נאיבית האמנתי שזה מה שביטול מדיניות 'אל תשאל, אל תספר' היה. האמונה הטובה שלנו נוצלה נגדנו. השמאל לעולם לא מוותר על אינץ', ותמיד לוקח מייל", הוא כתבה ומתח ביקורת על מה שהוא מכנה ממדיניות "ווק" שלדבריו פגעה בצבא, כולל אפשרות לנשים לשרת בתפקידים קרביים ולחיילים טרנסג'נדרים לשרת בצבא.
בקיץ האחרון הגסת' השתתף בפרק של "המופע של בן שפירו", שם טען ש"הרבה אנשים" שתמכו בהתחלה בביטול של מדיניות "אל תשאל, אל תספר" מצטערים כיום על המעורבות שלהם בשינוי. הוא אף סיפק ציטוט של חייל הומו שאמר שהוא מתחרט על התמיכה בביטול המדיניות משום שזה פתח את הדלת ל"אג'נדה טרנסית" בצבא.
בספר הגסת' לא מפרט דוגמאות ספציפיות של מקרים שיתמכו בטענה שלו ששירות של הומואים ולסביות מחוץ לארון אכן מזיק לצבא. בתגובה לפנייה של CNN, דובר צוות המעבר של טראמפ סירב להגיד אילו מדיניות הגסת' עשוי לקדם בתור שר ההגנה, כולל אם ייחל מחדש את "אל תשאל, אל תספר" או שינויים אחרים.
"בדומה לנשיא טראמפ, פיט רוצה לראות את הצבא האמריקאי מתמקד בלהיות כוח הלחימה החזק בעולם - לא בנושאים תרבותיים וחברתיים", נמסר ל-CNN. "השורה התחתונה: אם אתה יכול לעמוד בסטנדרטים, אתה יכול לשרת. אך לנוכח האיומים העומדים בפנינו, העדיפויות שלנו לא צריכות להיות הורדת סטנדרטים ובזבוז כסף ציבורי כדי לעמוד במכסות חברתיות שרירותיות - העדיפויות שלנו צריכות להיות מוכנות וקטלניות".