תביעה נגד עיתון 'מקור ראשון': ארגוני הקהילה הדתית הגאה המובילים לשינוי השיח הלהטפובי בחברה הדתית ולשילוב של להט"ב בחברה הדתית - עמותת בת קול ועמותת חברותא - הגישו תביעה נגד העיתון הדתי הלאומי על סך 130 אלף שקלים, לאחר שסירב לפרסם מודעות של הקהילה הדתית הגאה, ואף נתן במה לאמירות פוגעניות נגד הקהילה, כך לדבריהם.
"המודעות שלא פורסמו הכילו מסרים של פיוס וקריאה לשיח והידברות - ולא פרובוקציה", כך לדברי הארגונים, "היינו מוכנים לפשרות כמו הצנעת המילה להט"ב וצבעי הקשת, אולם סורבנו. מדובר על הפרה של חוק איסור אפליה במתן שירותים".
המודעות שסורבו:
"אנחנו בשר מבשרה של הקהילה הדתית, ו'מקור ראשון' מהווה שופר מרכזי בה", מוסיפים בארגונים, "על קוראי העיתון נמנים המשפחות שלנו, השכנים שלנו, החברים שלנו, וגם אנחנו. הדרתנו מכלי פרסום זה מהווה הדרתנו מהחברה הדתית. איננו מבקשים להשתיק; רק להשתתף בשיח".
לפי כתב התביעה, שהוגשה באמצעות עורכת הדין עדי ניר בנימיני מהקליניקה לזכויות אדם בפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל אביב, הפנייה הראשונה לעיתון נעשתה כבר בשנת 2016. "יו"ר התובעת קיים שיחה עם עורך העיתון, מר חגי סגל, במהלכה התבקש לשנות את נוסח המודעה. בעקבות בקשת העורך, הוסרה הופעה אחת של המילים 'הומואים ולסביות' מהמודעה".
וגם זה לא עזר, והמודעה לא פורסמה. עוד עולה מכתב התביעה כי אנשי העמותות שוחחו עם המנהל המסחרי של העיתון, ובשיחה זו התבקשו העמותות לשנות את ה"קונספט" וציין כי המודעה לא תפורסם מבלי שיבוצעו השינויים שנדרשו.
"בשבועות האחרונים ירושלים מתמלאת בשלטי שנאה כנגד הקהילה הגאה והמשפחות שלנו, לא ניתן לאלה שלא מסכימים להשמיע את הקול שלנו להתעלם מאיתנו עוד", הם מסכמים, "התביעה שמוגשת עכשיו הינה חלק מהמאבק של הקהילה הדתית הגאה בפרט והקהילה הגאה בכלל באפליה נגדנו ובלהט"בופוביה בכל מקום".
>> כל התמונות ממצעד הגאווה 2019
>> אירועי הגאווה 2019: כל הכתבות
>> 11 אייקונים להט"בים בוחרים את היצירה הגאה של השנה
בעמותות מציינים כי מקור ראשון כבר נתבעו בעבר ע"י האגודה למען הלהט"ב, בעקבות סירובו לפרסם מודעה של קו הקשב "יש עם מי לדבר", ובית המשפט המחוזי קבע כי יפצה את האגודה ב-50 אלף שקלים.
מעיתון 'מקור ראשון' נמסר: "מדובר בתביעה קנטרנית ומופרכת שנועדה להשתלב במסע היח"צנות של אירועי הגאווה. נגיב עליה בבית המשפט".